Wil jij eindelijk weer eens jouw collega-logopedisten in het echt ontmoeten en spreken in plaats via een beeldscherm? Dan is dit je kans! Op 20 september organiseert de NVLF i.s.m. het LOOL een bijzondere editie van de Zomertoer, namelijk het Zomertoer Logopedie Evenement.

Online bijeenkomsten hebben ons de afgelopen periode veel voordelen laten zien, maar als er iets was wat jullie (en het bureau en bestuur van de NVLF) misten was het het netwerken met collega’s. Dat bleek uit vrijwel alle evaluaties. Via een beeldscherm stap je immers toch minder makkelijk op iemand af!

Hier geeft de NVLF graag gehoor aan en daarom organiseren we voor het eerst in bijna tweeëneenhalf jaar weer een fysieke bijeenkomst. Het is de enige dit najaar, want omdat we niet weten wat het Coronavirus dit najaar gaat doen, is het NVLF jaarcongres opnieuw online.

Heb jij je al aangemeld voor het Zomertoer Logopedie Evenement?
Je bent op 20 september om 17.00 uur van harte welkom op de hogeschool bij jou in de buurt. In totaal nemen acht hogeschoollocaties deel aan het evenement. Na het programma op locatie schuif je aan voor een interactief online plenair programma. Het wordt een hele gevarieerde avond met uitdagende formule.  En eindelijk weer eens de mogelijkheid je collega’s gewoon te spreken. Dat wil je niet missen.

Suzanne Spliethoff, dagvoorzitter van het evenement, vertelt je meer in onderstaand filmpje:

De toekomst van logopedie
Het thema dit jaar is: De Toekomst van logopedie. Een recent NVLF-ledenonderzoek leert dat leden zeer betrokken zijn bij de toekomst van logopedie. Ze zijn daarover niet altijd zorgeloos. Alle reden om het met elkaar te hebben over de inhoud van die toekomst.

Programma
Op een hogeschoollocatie in jouw regio word je bijgepraat over de ontwikkeling van de opleiding en krijg je de kans om collega’s en studenten weer eens echt te ontmoeten en te netwerken. Tijdens het online plenaire programma is er een keynote spreker, een presentatie van de nieuwe campagne ter profilering van het vak én de studie logopedie , een interview over het nieuwe beroepsprofiel en een panel dat de toekomst van logopedie bespreekt. Gedurende de avond kun je input geven en/of vragen stellen via je mobiele telefoon. Doe jij mee, we zijn benieuwd naar jouw mening?

Egge van de Poel

De keynotespreker voor het Zomertoer Logopedie Evenement
Egge van der Poel is een veelgevraagd spreker en loopt al flink wat jaren mee als adviseur in de zorg. Hij zal tijdens het online plenaire deel van het evenement een presentatie houden over zorginnovatie. Van der Poel gebruikt zijn achtergrond als data scientist om ons uit te leggen waarom we niet meer alleen moeten kijken naar protocollen en de ervaring uit de eigen praktijk, maar door slimme digitalisering wereldwijd, kennis en ervaring kunnen bundelen. Door te leren van iedere vorige patiënt kunnen we zorg veel beter, accurater en slimmer maken.

Bekijk hieronder de vlog van Egge:

Jij hebt inspraak op je toekomst!
Zoek de NVLF ledenraad op tijdens het Zomertoer evenement en stel je vragen. Wat kunnen zij doen voor jou en wat zou jij kunnen doen voor de ledenraad? Ontdek het en ontmoet de ledenraadsleden op jouw locatie.
Meer weten over de ledenraad? Bekijk het filmpje hieronder of lees meer op: www.nvlf.nl/ledenraad.

Kosten?
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. De accreditatie is goedgekeurd voor 3 punten.

Meer informatie en/of aanmelden
Kijk hieronder per hogeschool voor de beschikbare invulling van het programma. Je kunt via onderstaande links meer lezen en je direct aanmelden:

Hogeschool Informatie Direct aanmelden
Hanzehogeschool Groningen Lees meer Meld je direct aan via mijnNVLF
Hogeschool Arnhem Nijmegen Lees meer Meld je direct aan via mijnNVLF
Hogeschool Rotterdam Lees meer Meld je direct aan via mijnNVLF
Hogeschool Utrecht Lees meer Meld je direct aan via mijnNVLF
Hogeschool Windesheim Zwolle Lees meer Meld je direct aan via mijnNVLF
Pro Education Amsterdam Lees meer Meld je direct aan via mijnNVLF
Windesheim Almere Lees meer Meld je direct aan via mijnNVLF
Zuyd Hogeschool Heerlen Lees meer Meld je direct aan via mijnNVLF


Tot 20 september!

NZa: E-health, wat zijn de mogelijkheden en hoe krijg ik het betaald?
NZa: waarom passende zorg?