Denk mee over je toekomst en die van collega’s

Logopedie is niet zomaar een vakgebied. Het werk van de logopedist maakt verschil in het leven van anderen. Met veel passie zetten logopedisten zich er dagelijks voor in. Daarom is het belangrijk dat het beroep behouden blijft én aantrekkelijk blijft om te beoefenen. We bespreken de huidige situatie van het beroep en denken na over een invulling voor de toekomst. Doe jij mee, we zijn benieuwd naar jouw mening? Zet 20 september 2022 in je agenda en kijk uit naar een avond vol informatie, inspiratie en een kijkje in de toekomst.   

Op de laatste dag van de zomer organiseren de NVLF en de samenwerkende hogescholen de Zomertoer 2022, van 17.00 tot 21.30 uur. Op acht plaatsen in het land en tegelijkertijd toch gezamenlijk. Een unieke combinatie van bijeenkomst en online programma. Op een hogeschool in jouw regio krijg je informatie over de opleiding. En is er veel ruimte voor ontmoeting van (toekomstige) collega’s. Vanuit de hogeschool neem je vervolgens online deel aan landelijke meningspeilingen en discussies. We gaan met elkaar in gesprek over de gewenste invulling van de logopedische zorg en begeleiding in Nederland. Ben jij erbij? Het gaat immers over jouw toekomst!

Programma

Onderdelen van het programma:

  • Wederzijdse kennismaking studenten en werkende collega’s
  • Netwerken: uitwisseling van ervaringen en bevorderen van samenwerking
  • Lancering van de campagne ‘Profilering Logopedie’
  • Actuele ontwikkelingen in de opleiding en de praktijk
  • Discussie over de gewenste ontwikkelingsrichtingen

De bijeenkomsten vinden plaats op de locaties van de acht hogescholen. We werken hard aan het samenstellen van het programma/ de invulling van de hogescholen. Houd deze pagina in de gaten voor updates van het programma.

Toekomst

Een recent NVLF-ledenonderzoek leert dat leden zeer betrokken zijn bij de toekomst van logopedie. Ze zijn daarover niet altijd zorgeloos. Alle reden om het met elkaar te hebben over de inhoud van die toekomst. Beroepsgroep breed: toekomstige, startende en ervaren collega’s; werkenden binnen zorginstellingen, in het onderwijs en in de eerste lijn. Het vakgebied verbindt allen.

Denk en praat mee over interprofessioneel samenwerken, hybride zorgvormen, kwaliteitsaspecten, arbeidsomstandigheden, honorering en wat je daarnaast zelf ook belangrijk vindt. De NVLF en hogescholen gebruiken de uitkomsten van de Zomertoer voor hun beleid voor de komende tijd.

Info en aanmelden

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. De accreditatie is aangevraagd.

Kijk hieronder per hogeschool voor de beschikbare invulling van het programma. Je kunt via onderstaande links meer lezen of je direct aanmelden:

Hogeschool Informatie Direct aanmelden
Hanzehogeschool Groningen Lees meer Meld je direct aan via mijnNVLF
Hogeschool Arnhem Nijmegen Lees meer Meld je direct aan via mijnNVLF
Hogeschool Rotterdam Lees meer Meld je direct aan via mijnNVLF
Hogeschool Utrecht Lees meer Meld je direct aan via mijnNVLF
Hogeschool Windesheim Zwolle Lees meer Meld je direct aan via mijnNVLF
Pro Education Amsterdam Lees meer Meld je direct aan via mijnNVLF
Windesheim Almere Lees meer Meld je direct aan via mijnNVLF
Zuyd Hogeschool Heerlen Lees meer Meld je direct aan via mijnNVLF


Tot 20 september!

NZa: E-health, wat zijn de mogelijkheden en hoe krijg ik het betaald?
NZa: waarom passende zorg?