Kernwoorden:


955 Weergaven
16 Downloads
Log in
Janice Greenberg is Programmadirecteur van de ‘Early Childhood Education Services’, van het Hanencentrum in Toronto, Canada. Ze is in Nederland omdat ze haar nieuwe boek ‘Learning Language and Loving It’ introduceert en spreker is op het gelijknamige congres in Amsterdam.

Als programmadirecteur werkt Janice aan innovaties en verdere ontwikkeling van producten en methodes voor ouders, peuterspeelzaalleidsters, leerkrachten en logopedisten om het begeleiden van de taalontwikkeling en de taalverwerving van (jonge) kinderen zo goed mogelijk te laten verlopen. Voorbeelden hiervan zijn het programma ‘Learning Language and Loving It’, de opleidingen van adviseurs die voorschools onderwijs begeleiden en nieuwe hulpmiddelen daarbij, zoals de programmaposters en Teacher Talk-werkboeken en bijbehorende training. Ze werkt mee aan onderzoek bij lerarenopleidingen en is hoofddocent aan de Universiteit van Toronto, waar ze als Assistant Professor werkt. Ze is coauteur van veel producten van het Hanencentrum en schreef handleidingen en boeken, gericht op taal en kinderen, en is altijd bezig met het verder ontwikkelen van deskundigheid rondom het begeleiden van ouders en professionals.

Ze was betrokken bij het schrijven van ‘Praten doe je met z’n tweeën’ en heeft ook veel workshops en trainingen gegeven hierover aan logopedisten. Janice leerde aan veel professionals ook