Vanaf vandaag hebben alle NVLF Studentleden toegang tot de online community logopedie. Dit is een afgeschermde online omgeving vergelijkbaar met LinkedIn en Facebook, van, voor en door logopedisten. Als studentlid van de NVLF ben je toegevoegd aan de groep van jouw opleiding. In die groep kun je vragen stellen en kennis en informatie uitwisselen in de vorm van linkjes, video’s en bestanden. Buiten de groep, op de algemene tijdlijn, kan dat ook. Daar kun je contact leggen met studenten van andere opleidingen, logopedisten uit het werkveld en de medewerkers van het bureau van de NVLF. Er zijn momenteel 1584 community leden actief. Komende maanden worden steeds meer groepen leden toegevoegd, zodat uiteindelijk alle ruim 6000 leden van de NVLF elkaar kunnen vinden op dit online platform

Doe er je voordeel mee
Alle (aankomend) logopedisten samen op één (afgeschermd) online platform. Bedenk eens wat je daar allemaal mee kunt doen? Prangende vragen stellen, uittreksels van studieboeken uitwisselen; interessante tips voor extra cursussen of webinars delen, je ideale stage of project in de praktijk vinden, het kan allemaal.

Waarom een community?
Goede vraag! We hebben immers toch ook al Facebook, LinkedIn en andere sociale media waar we andere (aankomend) logopedisten kunnen vinden en vakinhoudelijke informatie kunnen uitwisselen?

De community is ontstaan vanuit de wens van de leden van de NVLF om een centrale, afgeschermde online plek te hebben waar zij documenten, kennis en informatie met elkaar kunnen uitwisselen om zo de kwaliteit van het vakgebied te verbeteren. Waar zij blijvend op de hoogte zijn van het laatste nieuws en de ontwikkelingen in het vakgebied. Voor de vereniging is het relevant omdat de community voor kortere lijntjes tussen de vereniging en de leden zorgt, zodat we effectiever kunnen samenwerken.
De community is speciaal gebouwd voor logopedisten, we zijn niet afhankelijk van grote, buitenlandse partijen en algoritmes  Er schuilen geen addertjes onder het gras met betrekking tot de informatie en documenten die je deelt.

Aan de slag!
Als kinderen van het digitale tijdperk die de voordelen van online communities vanzelfsprekend benutten hoeven we jullie waarschijnlijk ook niets of weinig uit te leggen over de functionaliteiten van deze community. Mocht je toch ergens niet uitkomen kun je de handleiding raadplegen of de introductie-toer volgen. Als je er echt niet uitkomt of technische problemen ervaart kun je contact opnemen met de beheerder via communicatie@nvlf.nl.

Inloggen
Via onderstaande link jij je account activeren.
Let op: je moet wel hetzelfde e-mailadres invoeren waarmee je bij de NVLF bekend bent. 
Klik hier om jouw account te activeren
Wanneer je vervolgens inlogt op het ledenplein, zie je community boven de pagina met een dropdown menu. 
In het dropdown menu, wat verschijnt na activatie, kun je diverse instructies volgen. Hier worden de belangrijkste functionaliteiten van de community uitgelegd. 

Protocol
Met elkaar willen we van de community een aangename plek maken. Vandaar dat er een protocol is opgesteld met omgangsregels. Wanneer je je community-account activeert ga je automatisch hiermee akkoord.

Tot slot
We hopen met de toevoeging van de studentleden een stap dichterbij ons doel te komen. Omdat jullie (waarschijnlijk) zijn opgegroeid met online communities en de voordelen van het middel heel vanzelfsprekend zullen benutten. We wensen jullie veel vermaak, inzicht, kennis en nieuwe contacten toe.