Log in
Marloes van de Loo-Korthout is logopedist, coach en muzikant. In haar praktijk De Spreektuin combineert zij deze drie rollen, wat voor een enorme afwisselende werkweek zorgt. Het ondernemerschap zit Marloes in het bloed en in haar column schrijft zij hierover.
Marloes van de Loo-Korthout

ColuOp 7 februari 2017 konden we via de website van de NVLF lezen dat de herhaalverwijzing was vervallen. Per 1 januari 2017 is er geen herhaalverwijzing meer nodig voor logopedie bij een behandeling die langer duurt dan 12 maanden. In plaats van het aanvragen van een herhaalverwijzing stuurt de logopedist een tussentijdse rapportage naar de verwijzer/ behandelend arts. Het vervallen van de herhaalverwijzing en de tussentijdse rapportage geldt voor de beroepsgroepen diëtetiek, ergotherapie, huidtherapie, logopedie en oefentherapie.

Eindelijk! Logopedisten in de vrije vestiging hoeven niet meer achter nieuwe verwijzingen aan bij het automatisch verlopen van de verwijzing na 12 maanden. Vaak was het bij de verwijzers met wie ik veel samenwerk natuurlijk bekend dat ik na 12 maanden een herhaalverwijzing nodig heb indien de cliënt nog niet is uitbehandeld. Bij die verwijzers was dit een kwestie van een telefoontje of mailtje en het was geregeld. Echter waren er ook verwijzers met wie ik hiervoor 20 minuten aan de telefoon moest hangen omdat zij het idee van