Wanneer moet ik mij inschrijven bij de Kamer van Koophandel?
Als u start met een nieuwe praktijk voor logopedie, dan moet u zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Wanneer je al een praktijk hebt kan je een nieuwe vestiging toevoegen aan je huidige inschrijving. Dit kan online bij de KvK.

Wanneer moet je je KVK-nummer vermelden?
Ondernemers en particulieren kunnen door te zoeken op KvK-nummer achterhalen met wie zij zaken doen. Het is dan ook wettelijk verplicht je KvK-nummer te vermelden op: brieven, orders, facturen, offertes, websites en zakelijke e-mailberichten.

Waarom inschrijven bij de Kamer van Koophandel?
Volgens de Handelsregisterwet zijn alle ondernemingen en rechtspersonen verplicht zich in te schrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Dat geldt ook voor vrijgevestigde logopedisten.

Waarom moeten de privé-adresgegevens worden vermeld bij de KvK?
Bij eenmanszaken, vof’s, cv’s en maatschappen zijn de privé-adressen van de eigenaar, vennoten en maten openbaar. De reden hiervoor is dat zij hoofdelijk aansprakelijk zijn voor de onderneming. Deze privé-adressen staan vermeld op het uittreksel dat iedereen kan opvragen of kan raadplegen via onze website. De privé-adressen worden niet verstrekt in adresbestanden. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om het privé-adres af te schermen in het Handelsregister.

Moet een freelancer/zzp-er zich inschrijven in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel?
De meeste freelancers en zzp’ers kiezen als rechtsvorm de eenmanszaak of bv. Bv’s moeten zich altijd inschrijven bij KvK. Je moet je eenmanszaak inschrijven als je voldoet aan de criteria voor een onderneming.

Wat is het handelsregister?
Het Handelsregister is de basisregistratie waarin alle bedrijven en rechtspersonen ingeschreven staan. Alle andere organisaties die deelnemen aan het economisch verkeer staan ook in dit register. Zo heb je rechtszekerheid bij het zakendoen. In het Handelsregister zie je namelijk met wie je te maken hebt, wie tekeningsbevoegd is en of er misschien sprake is van een faillissement.

Welke verplichtingen brengt een inschrijving bij de Kamer van Koophandel met zich mee?
Het nummer waaronder u ingeschreven staat, moet u vermelden op alle uitgaande brieven, declaraties, e-mail en andere aankondigingen. Rechtsvormen zoals eenmanszaken, naamloze vennootschappen en maatschappen hoeven de jaarrekening niet te deponeren in het Handelsregister.