Logopedie helpt, altijd en overal!

De NVLF zet zich actief in om de bekendheid van logopedie verder te vergroten. We brengen de betekenis van dit belangrijke werk regelmatig en duidelijk onder de aandacht bij (potentiële) cliënten, andere zorgverleners en overige stakeholders.

Zo speelt goed toegankelijke logopedie een belangrijke rol bij preventie, kansengelijkheid in het onderwijs en het zorgt er bijvoorbeeld voor dat mensen langer zelfstandig kunnen wonen.

Kortom: logopedisten doen belangrijk werk voor jong en oud en dat laten we middels verschillende campagnes zien. 

Scholierencampagne: Kies Logopedie

Want wie gehoord wordt, wordt gezien.

Kiezen voor een hbo-opleiding logopedie betekent straks werken met mensen die allemaal een eigen verhaal hebben. Een nieuwe Nederlander die dankzij jou straks zelfverzekerd kan solliciteren. Een stotterende kleuter die weer zijn vinger durft op te steken in de klas. Een trans persoon die wil klinken zoals diegene zich voelt. Iemand die na een hersenbloeding weer vol in het leven kan meedraaien.

Kortom: je draagt voor jong en oud bij aan de kwaliteit van leven. Je geeft ze zelfvertrouwen en de kans om mee te doen. Meer weten? Kijk op: www.kieslogopedie.nl.

Help jij mee om jongeren enthousiast te maken voor logopedie?
Download de toolkit op onze pagina met drukwerk.

Bekijk onderstaande video’s en ontdek wat logopedie voor deze mensen doet:

Fleur promoot veelzijdigheid van de logopedie

Met de animatie van logopedist ´Fleur´ willen we zoveel mogelijk mensen laten zien hoe veelzijdig logopedie is!

De NVLF roept alle leden op deze video zoveel mogelijk te delen. Zo leren steeds meer mensen de veelzijdigheid van de Logopedie kennen.

Europese dag van de Logopedie

Jaarlijks vragen we extra aandacht voor het vakgebied met de Europese dag van de Logopedie. Deze dag is opgezet door ESLA, de ‘European Speech and Language Therapy Association’ (voorheen CPLOL). Rond deze dag zoeken wij zoveel mogelijk de media op, om op die manier aandacht te krijgen voor ons vakgbied. Bekijk hier wat het bureau van de NVLF voor de dag van de logopedie 2021 heeft ontwikkeld en verspreid,

Campagne zij-instromers en herintreders

Deze campagne is gestart om meer mensen warm te maken (terug) de logopedie in te gaan.

Scholierencampagne

De NVLF zet zich in om scholieren te informeren over de opleiding logopedie. Als meer scholieren bekend zijn met de opleiding en wat de opleiding precies inhoudt, zorgen we voor meer inschrijvingen en dus hopelijk meer logopedisten en minder wachtlijsten!

Clientverhalen

Door cliëntverhalen te delen leren meer mensen over de directe impact die logopedie kan hebben. Wij zijn altijd op zoek naar meer input, ken jij iemand die wij kunnen interviewen voor deze verhalen? Mail ons de gegevens dan naar communicatie@nvlf.nl