Logopedie helpt, altijd en overal!

Het vakgebied van de logopedie is veel breder en meeromvattend dan veel mensen weten. En onbekend maakt onbemind. Daarom zet de NVLF zich actief in om de bekendheid verder te vergroten. Wat betekent begeleiding door een logopedist voor de kwaliteit van leven? Nou, heel veel. Vraag het aan iedereen die ermee te maken heeft of heeft gehad.

Het vak logopedie is een bijzonder mooi vak met al die verschillende werkgebieden. Logopedisten doen belangrijk werk voor jong en oud. Het bureau van de NVLF zet zich actief om dit meer, duidelijker en beter onder de aandacht te brengen bij (potentiële) cliënten, andere zorgverleners en stakeholders.

Fleur promoot veelzijdigheid van de logopedie

Met de animatie van logopedist ´Fleur´ willen we zoveel mogelijk mensen laten zien hoe veelzijdig logopedie is!

De NVLF roept alle leden op deze video zoveel mogelijk te delen. Zo leren steeds meer mensen de veelzijdigheid van de Logopedie kennen.

Europese dag van de Logopedie

Jaarlijks vragen we extra aandacht voor het vakgebied met de Europese dag van de Logopedie. Deze dag is opgezet door ESLA, de ‘European Speech and Language Therapy Association’ (voorheen CPLOL). Rond deze dag zoeken wij zoveel mogelijk de media op, om op die manier aandacht te krijgen voor ons vakgbied. Bekijk hier wat het bureau van de NVLF voor de dag van de logopedie 2021 heeft ontwikkeld en verspreid,

Campagne zij-instromers en herintreders

Deze campagne is gestart om meer mensen warm te maken (terug) de logopedie in te gaan.

Scholierencampagne

De NVLF zet zich in om scholieren te informeren over de opleiding logopedie. Als meer scholieren bekend zijn met de opleiding en wat de opleiding precies inhoudt, zorgen we voor meer inschrijvingen en dus hopelijk meer logopedisten en minder wachtlijsten!

Clientverhalen

Door cliëntverhalen te delen leren meer mensen over de directe impact dat logopedie kan hebben. Wij zijn altijd op zoek naar meer input, ken jij iemand die wij kunnen interviewen voor deze verhalen? Mail ons de gegevens dan naar communicatie@nvlf.nl

Scholierencampagne: Kies Logopedie

Want wie gehoord wordt, wordt gezien.

Kiezen voor een hbo-opleiding logopedie betekent straks werken met mensen die allemaal een eigen verhaal hebben. Een nieuwe Nederlander die dankzij jou straks zelfverzekerd kan solliciteren. Een stotterende kleuter die weer zijn vinger durft op te steken in de klas. Een trans persoon die wil klinken zoals diegene zich voelt. Iemand die na een hersenbloeding weer vol in het leven kan meedraaien.

Kortom: je draagt voor jong en oud bij aan de kwaliteit van leven. Je geeft ze zelfvertrouwen en de kans om mee te doen. Meer weten? Kijk op: www.kieslogopedie.nl.

Bekijk onderstaande video’s en ontdek wat logopedie voor deze mensen doet: