Lees verder

Nutilis Clear is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij dysfagie. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Nutilis Clear is een instant verdikkingsmiddel dat praktisch is in gebruik. Het zorgt ervoor dat uw drank snel de juiste dikte heeft. Bovendien blijft de smaak, geur en helderheid van de drank maximaal behouden. U kunt Nutilis Clear gebruiken in koude en warme dranken, met en zonder koolzuur.

Nutilis Clear is gluten- en lactosevrij.

Speeksel heeft vele functies. Het bevat amylase en helpt onder andere bij de vertering van eten en drinken. Dit begint al in de mond. Een drank verdikt met een bindmiddel zoals maïszetmeel, wordt heel snel weer vloeibaar door speeksel. Nutilis Clear heeft amylaseresistente eigenschappen. Dat betekent dat speeksel nauwelijks invloed heeft op de dikte van het verdikte product. Hierdoor behoudt de drank de gewenste dikte.

Nutilis Clear is een voeding voor medisch gebruik en wordt geadviseerd door arts of diëtist.

36-ProductImage

Gebruik

Een afgestreken maatschepje levert 3 g poeder. Strooi de voorgeschreven hoeveelheid poeder in een glas. Voeg langzaam de drank toe onder voortdurend roeren. Roer totdat het poeder volledig is opgelost. Om gepureerde voeding te verdikken, Nutilis Clear toevoegen totdat de gewenste consistentie is bereikt. Bereid de voeding per portie en gebruik het binnen 2 uur. Geopende verpakking binnen 2 maanden gebruiken.

Verpakking

Blik à 175 g, 6 blikken per doos

Artikelcode

54405

Contra-indicaties 

Niet geschikt voor kinderen jonger dan 3 jaar.

Vergoeding

Nutilis Clear wordt niet vergoed vanuit de zorgverzekering. Nutilis Clear wordt geadviseerd door uw arts, diëtist of logopedist en is verkrijgbaar in de apotheek en bij het facilitair bedrijf