Lees verder

 

Voedzaam en lekker eten is van essentieel belang voor lichaam en geest. Als we voldoende goede voedingsstoffen binnen krijgen, heeft dat een positief effect op onze vitaliteit. We hebben meer energie en voelen ons beter. Maar voor mensen die vanwege problemen met kauwen of slikken gepureerd of vloeibaar moeten eten kan het eten van een warme maaltijd een hele opgave zijn. Het kan er zelfs toe leiden dat de eetlust hen vergaat. Voor dit soort situaties hebben onze koks en diëtisten het assortiment winVitalis ontwikkeld. Vraag hier direct informatie aan.

  • vergemakkelijkt kauwen en slikken
  • bevordert de eetlust en geeft meer energie
  • draagt bij aan voldoende inname van energie en eiwit
  • amylase resistent; consistentie blijft behouden tijdens het eten

sfeerbeeld-gemalen-1-600x400

Het winVitalis assortiment

Het winVitalis-assortiment bestaat uit gepureerde maaltijden in grote en kleine porties en gemalen maaltijden. De recepturen zijn zo samengesteld dat de smaak ook na het pureren nog altijd even heerlijk en herkenbaar is. Alle maaltijden worden vriesvers geleverd en kunnen eenvoudig worden bereid in zowel magnetron als oven.

Gepureerde maaltijden
De gepureerde winVitalis-maaltijden hebben een volkomen gladde structuur. Kauwen is niet nodig en de kans op verslikken is minimaal. Doordat de componenten zijn teruggebracht in hun oorspronkelijke vorm, is te herkennen wat men eet. Dat draagt bij aan een positieve smaakbeleving en bevordert de eetlust. De maaltijden zien er niet alleen heerlijk uit, ze smaken ook zo.

Alle maaltijden bevatten minimaal 500 kcal en 20g eiwit (15g bij vegetarisch) en ze zijn er in normale en kleine porties. Voor mensen met een normale eetlust zijn er maaltijden met een normale portiegrootte. Is er sprake van een verminderde eetlust? Kies dan voor onze kleine porties. Die zijn 40% minder groot maar niet minder voedzaam. Ze zijn namelijk verrijkt met energie en eiwit en bieden zodoende evenveel voedingsstoffen.

IDDSI
Onze kleine porties gepureerde maaltijden voldoen bovendien aan IDDSI niveau 4. IDDSI is een internationaal initiatief ter standaardisering van de textuur en consistentie van voedingsmiddelen.

Gepureerde broodmaaltijd
De gepureerde broodmaaltijden zijn ideaal als ontbijt, lunch of als tussendoortje. De gepureerde broodmaaltijd is zacht van structuur en teruggebracht in herkenbare vorm. Hiermee vormt het een prima alternatief voor bijvoorbeeld pap of drinkvoeding. De broodplakken kunnen naar wens belegd worden met bijvoorbeeld margarine en jam, smeerkaas of honing.

Gemalen maaltijden
De gemalen winVitalis-maaltijden hebben nog enige structuur en vragen daardoor ook wat kauwinspanning. Een goede zaak, want uit onderzoek blijkt dat kauwen zorgt voor een betere doorbloeding in de hersenen. Het houdt de hersenen vitaal. Voor mensen die nog wel een beetje kunnen kauwen, zijn deze gemalen maaltijden dus uiterst geschikt.

Maaltijdcomponenten
Maakt u gebruik van onze maaltijdcomponenten?  Er zijn ook winVitalis maaltijdcomponenten beschikbaar. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met onze klantenservice.