Log in
Sinds 2012 is Hanneke eigenaar van Bestemming Bereikt Trainingen en Logopedie in Utrecht. In het werk in haar stemgeoriënteerde praktijk vindt ze het holistische -aspect heel belangrijk. Niet alleen kijken naar de stoornis maar ook naar mensen, -gedragingen en naar de rol van de psyche en het lijf. In deze column beschrijft -Hanneke Bax haar visie op het vak Logopedie.
Hanneke Bax

Beslissingen maken we met ons onderbewuste.

Althans, zo heb ik dat eens bij een lezing van een filosoof gehoord. Waar we denken dat we beslissingen zelf maken, zouden we de beslissing eigenlijk al in ons onderbewuste gemaakt hebben met de informatie die we eerder hebben opgeslagen en is ons bewuste ‘zelf’ slechts de verslaggever. Dat er onlangs een grote beslissing genomen zou -worden waarbij deze theorie duidelijk naar voren komt, wist ik ten tijde van die lezing nog niet.

Na de zomervakantie stroomden de mails weer binnen van zorgverzekeraars met de nieuwe contracten en vragenlijsten voor het jaar 2017.

Ik merkte bij iedere mail dat mijn lijf verkrampte en dat ik de mail op de automatische piloot wegzette in een apart postvak om er later naar te kijken. Een krappe maand later werd ik wederom geplaagd met herinneringsmails, die ik op dezelfde wijze weer voor me uitschoof. Normaliter ben ik iemand die dingen liever gister dan morgen