Log in
Voor alles een liedje Zingend de dag door met muziek en spel S. Beverloo & T. Vlaming, 2017, Uitgeverij SWP, 88 pagina’s, €24,90, ISBN 9789088507304. Website:
Iris van der Wal

Dit boek met bijgeleverde CD biedt een scala aan liedjes die gebruikt kunnen worden bij activiteiten gedurende de dag. De liedjes zijn in diverse thema’s en seizoenen verdeeld. Er is een website bij het boek waarop de liedjes en ideeën ook te vinden zijn. De auteurs Tineke Vlaming en Saskia Beverloo schrijven veel liedjes zelf en hebben ruime ervaring met muziek en jonge kinderen.

Met de liedjes, spellen en illustraties is dit een bruikbaar boek in verschillende settings. De primaire doelgroep is pedagogisch medewerkers van kindercentra maar ik kan me goed voorstellen dat het voor meer beroepsgroepen een zinvol boek kan zijn. Voor logopedisten die nog niet gewend zijn om veel met liedjes en muziek te werken tijdens de behandelingen of groepslessen is dit een prettig boek om mee te starten, gezien de voorbeelden en ideeën per liedje. Voor ervaren logopedisten kan het een aanvulling zijn op de reeds gebruikte liedjes.

Het boek begint met