Log in
F. Boddé, T. Morh-André de la Porte, K. Muller & K. Van Netten, 2015, Baert NV, € 295,00
Maaike de Kleijn

Transparant XL is de opvolger van het oefenprogramma Transparant, een programma om grammaticale structuren aan te leren bij kinderen met een taalontwikkelingsniveau van 15 maanden tot 4 jaar. Het programma maakt gebruik van het herhalingsprincipe om grammaticale structuren aan te leren en biedt kopieerbare werkbladen om te oefenen.

Transparant XL bestaat uit drie grote mappen in een kartonnen cassette met daarin 232 bladen met oefenvormen. De eerste map bevat verschillende overzichten die de gebruiker helpen bij de keuze van een grammaticale structuur en de bijpassende werkbladen. Daarnaast is er een overzicht van voorleesboeken die gebruikt kunnen worden bij de betreffende structuur en biedt het programma boekenleggers om samen met het voorleesboek aan ouders mee te geven zodat ouders thuis kunnen oefenen. Tot slot biedt Transparant een themalijst zodat de woordenschat thematisch uitgebreid kan worden.

Het programma wordt geleverd met een opbergdoos gevuld met diverse materialen voor de verschillende spel- en oefenvormen zoals bijvoorbeeld afdekplaatjes, pionnen, dobbelstenen en whiteboard stiften. De gebruiker krijgt ook