Log in
H. Wolters, 2016, Hiwo bv, 468 pag., € 275,-
Moniek Drinkenburg

Spellen met specht deel 2B is het nieuwste best-practice programma gemaakt voor professionals die werken met kinderen met lees- en spellingsproblemen. Wanneer een kind de letters beheerst, kan gestart worden met Spellen met Specht, deel 2B. Door middel van deel 2B van Spellen met specht verbetert de directe woordherkenning van woorden met een medeklinkercluster en meerlettergrepige woorden. Het stappenplan Connect woordherkenning werd gebruikt als ontwerpliniaal voor de oefenstof.

Het programma wordt aangeboden in een mooie fleurige map. De map bestaat uit maar liefst 466 pagina’s en bevat een uitgebreide handleiding voor de gebruiker. In het eerste gedeelte van de handleiding wordt de achtergrond van het programma beschreven. In het tweede gedeelte van de handleiding staat informatie over het gebruik van het programma.

Om het lezen via de directe woordherkenning te oefenen, zijn er per medeklinkercluster of niveau van meerlettergrepige woorden 4 verhalen opgenomen, welke zijn voorzien van kleurrijke illustraties. Zo is er voldoende herhaling. Dezelfde verhalen zijn ook zonder illustraties in