Log in
A. Bastiaans, 2020, VoiceJoy Klankenland prentenboeken, 36 pag., €19,90, ISBN 9789082927993
Sandra Smits

Kerst in Klankenland is oorspronkelijk ontworpen om te gebruiken in het ZMLK-onderwijs is door zijn diversiteit voor vele doelgroepen geschikt, denk zeker aan kinderen met autisme, TOS of leerproblemen.

Het boek richt zich op vijf verschillende oefenvaardigheden: het (voor)lezen van het verhaal, het lezen van pictozinnen (www.pictoschrijver. nl), pictozinnen zingen, taaldenkoefeningen en klankletterkoppeling. Het boek bestaat uit één doorlopend kerstverhaal waar de oefenvaardigheden in toegepast kunnen worden. Achterin het boek wordt een uitleg gegeven over de aard van de oefenvaardigheden, hoe deze te gebruiken en het doel. Daarnaast zijn er nog enkele toevoegingen die passen bij het thema.

Ik vind het zelf een heel vrolijk boek om te zien waarbij je meteen het kerstthema herkent. Het verhaal is goed verzonnen. Er is voldoende verdieping om spannend te zijn en de kinderen aan te zetten tot het leggen van taaldenkrelaties. Het verhaal is precies lang genoeg om ook de kinderen met een wat kortere aandachtspan geboeid te