Log in
Zwijsen Uitgeverij, 2019, € 12,99, ISBN 9789048736683
Moniek Drinkenburg

Het grote Gorgelsdictee is bedoeld om de spelling bij kinderen vanaf 7 jaar op een leuke manier te oefenen. Het grote Gorgeldicteedoosje bestaat uit een handleiding met spelregels en 64 kaartjes. De speelkaarten zijn verdeeld in twee groepen. Een groep bestaat uit gemakkelijke Gorgelwoorden zoals beschermen, geheim, en boekenkast. De andere groep bestaat uit moeilijke Gorgelwoorden, typische Gorgelwoorden zoals Groenlandse Brutelaars, Oepselabambam of Mazzelabammie! Het is de bedoeling dat de spelleider het kaartje opleest. De speler schrijft het woordje op. Samen worden de geschreven woorden gecontroleerd. Heb je het gemakkelijke woord goed krijg je 1 punt. Heb je een moeilijk woord goed dan krijg je 2 punten.

Je oefent zo woorden die lastig te spellen zijn, zoals de ij/ei, de au/ ou, en de ooi/aai/oei-categorieën. De spelleider oefent daarnaast meteen het technisch lezen door het oplezen van deze woorden.

De dyslectische kinderen in mijn praktijk die met de Gorgels bekend zijn, vinden het een fantastisch leuk spel maar vinden de