Log in
Hemze is ontwikkeld voor het trainen van de persoonlijke voornaamwoorden, bezittelijke voornaamwoorden en het wederkerend voornaamwoord.
Marie-José Mars

K. van Leeuwen, 2016, Levaki Logopediemateriaal, € 45,00 (incl. BTW)

Hemze bestaat uit een memoryspel en een handboek van 32 bladzijden. Het handboek bevat een inleiding en een handleiding. De handleiding is duidelijk, maar voor een logopedist staan hier geen nieuwe dingen is. De uitleg is goed te gebruiken voor ouders of derden die met het kind gaan oefenen. Daarnaast bevat het handboek een uitleg van de voornaamwoorden (hij, zij, zijn, haar, hem en zich) en kopieerbladen zowel in kleur als in zwartwit. Ook staan er nog drie werkbladen (zijn/hem, haar/haar, hem/haar) in en een kopieerblad met geschreven voornaamwoorden. Er worden ook enkele oefensuggesties gegeven waarbij het spel goed te gebruiken is, onder andere voor taalbegrip, auditief geheugen en syntaxis.

Het bijbehorende spel zit in een stevige doos, hiermee kunnen de voornaamwoorden geoefend worden. De kaartjes zijn in kleur, voldoende groot en van stevig karton. De plaatjes van het memoryspel staan op de kopieerbladen in het handboek. De afgelopen weken heb