Log in
M. van Bokkem en I. van der Velden. Herziene Versie 2014 G. Schreiner en N. van de Kreeke-Alfrink, herziene versie 2014, CED Groep, € 23,50, Aantal bladzijde 72, ISBN: 978-90-5819-162-5.
Marcella Kamp

Het boek Even denken is de herziene versie van het boek DGM in de praktijk, een handboek voor Denkstimulerende Gespreksmethodiek. De activiteiten uit het boeken sluiten aan bij kinderen in groep 1 t/m 3 in het basisonderwijs en speciaal onderwijs. De denkgesprekken zijn gebaseerd op de Denkstimulerende Gesprekmethodiek van Marion Blank. In het boek staan leuke activiteiten die je met kinderen kunt uitvoeren. Er zijn zowel oude als nieuwe onderwerpen aanwezig in het boek. Enkele voorbeelden zijn een masker maken, fruitsalade maken, boodschappen doen, kikker in de kou en cadeautjes inpakken.

Het boek is opgebouwd uit 5 invalshoeken, namelijk constructie van materiaal, verandering van materiaal, spel, boeken en overig. In elke invalshoek zit een opbouw van de 4 denkniveaus die in de taal-denkontwikkeling van kinderen voorkomen.