“Om inzicht te krijgen in je praktijkvoering en waar eventueel meer ruimte blijkt te zitten dan je zelf had gedacht.”

Hoe staat jouw praktijk ervoor op het gebied van kostenbesparing en beloning van medewerkers? Na een succesvolle pilot is de NVLF weer gestart met de praktijkcheck die praktijkhouders inzicht geeft in hun bedrijfsvoering.

Eind vorig jaar heeft een pilot met een praktijkcheck plaatsgevonden. Hiervoor werd samengewerkt met de financieel adviseurs van BonnierVeraa. Uiteindelijk hebben zes praktijken meegedaan aan deze pilot en alle deelnemers waren enthousiast. Onder andere omdat zij veel nuttige informatie over hun praktijk kregen tijdens het gesprek met adviseur Kai van Breevaart. Met deze informatie en inzichten zijn zij vervolgens aan de slag gegaan. De praktijkcheck maakt het ook mogelijk de informatie over jouw praktijk te vergelijken met andere praktijken (benchmark), een behoefte die veel deelnemers hadden.
Vanwege de enthousiaste reacties wordt deze praktijkcheck ook in 2022 aangeboden.

Kai noemt de praktijkscan een ‘APK voor jouw praktijk’: je krijgt inzicht in jouw bedrijfsvoering. Dat klinkt heel zakelijk, maar het houdt in dat er met name wordt gekeken naar kostenbesparing en de  mogelijkheden rondom beloning van medewerkers. Twee onderwerpen waar de NVLF veel op inzet de komende jaren; ze zijn namelijk onderdeel van de ambities voor 2027 die gaan over administratieve lastenverlichting en een goede beloning.

Wat kun je verwachten?
De eerste vraag die bij veel praktijkhouders opkomt: wat kost dat wel niet? De totale kosten bedragen 750 euro (incl BTW) en die gaan we splitten:  de NVLF betaalt 250 euro, BonnierVeraa betaalt 250 euro en jij betaalt 250 euro.

Op basis van gegevens over jouw praktijk die je vooraf aanlevert vindt een gesprek plaats met adviseur Kai. Tijdens dit gesprek ontvang je geheel vrijblijvend advies.
Praktijkgegevens blijven uiteraard vertrouwelijk, de NVLF  krijgt hier geen inzage in.

Ervaringen van andere praktijkhouders

De ervaringen met de praktijkcheck zijn positief. Hieronder delen we een aantal reacties die het bureau van de NVLF kreeg van praktijkhouders/logopedisten die de scan lieten doen.

“Ik vond de praktijk-check een erg prettig gesprek, waarin ik veel bevestiging heb gekregen van mijn praktijkvoering, werkgeverschap en goede productiviteit van mijn medewerkers. […] Ik zou deze praktijkcheck zeker aanbevelen bij collega’s, om inzicht te krijgen in je praktijkvoering en waar eventueel meer ruimte blijkt te zitten dan je zelf had gedacht.”

“Ja, de praktijkcheck vind ik aanbevelingswaardig, een aantal zaken heb ik ter harte genomen. Ik vond de feedback heel feitelijk en eerlijk opgesteld, ook al was ik het niet met alles eens. Het is zeker de moeite waard om eens  te laten kijken naar de bedrijfsvoering, omdat ik blinde vlekken kan hebben. Dat ik een aardige/leuke of goede logopedist ben met een praktijk en personeel, hoeft niet te betekenen dat ik goed ben in mijn rol als werkgever of directeur.”

“Ik heb de check als zeer positief ervaren en zou ‘m zeker aanbevelen aan andere praktijkhouders. Het gesprek was prettig. Er werd duidelijke uitleg gegeven en de gegeven adviezen waren concreet wat mij in staat stelt om ze toe te gaan passen. 
Ik heb na deze check ook een beter beeld over de praktijk ten opzichte van andere praktijken wat mij sterkt in mijn aanpak.”

“Een meerwaarde voor logopedisten die een praktijk met personeel hebben. Het ondernemerschap is een rol die praktijkhouders moeilijk vinden. Het is echter meer dan praktijkhouder zijn en met goede tips en adviezen word je al sneller een betere ondernemer.” 

Interesse?

Wil jij weten hoe jouw praktijk ervoor staat op het gebied van kostenbesparing en beloning van medewerkers? Neem dan contact op met Boudewijn de Ridder, via b.deridder@nvlf.nl.

Juridische scan

Naast de praktijkcheck op kostenbesparing en beloning van medewerkers biedt de NVLF ook een juridische scan aan. Hier vind je meer informatie.