Praktijkvoering

Als u zelf een logopediepraktijk heeft of gaat starten, moet u veel zaken regelen. Want u behandelt niet alleen patiënten, maar runt ook een bedrijf. Lees de belangrijkste informatie. 

Een praktijk starten
Speciaal voor leden die zelf een logopediepraktijk willen beginnen hebben wij de brochure 'Een logopediepraktijk starten'. Hierin staan alle zaken beschreven waar u aan moet denken. De informatie is zowel van belang als u zelf een nieuwe praktijk opzet, een bestaande praktijk overneemt of een samenwerkingsverband aangaat met een reeds gevestigde collega.
Lees de brochure 'Zelf een praktijk starten'

Praktijk overnemen
Wanneer u een bestaande praktijk overneemt, betaalt u hier vaak een goodwill prijs voor.
Lees wat dit betekent

Praktijk stoppen
U denkt erover na om uw praktijk over te dragen? Maar wat komt daar allemaal bij kijken? Heb ik wel voldoende financiële middelen opgebouwd om te kunnen stoppen en wat is het juiste moment om te stoppen?  Onderstaand hebben we de belangrijkste zaken bij de voorbereiding van uw praktijkoverdracht  in 10 stappen voor u op een rij gezet. Lees verder >>

Inrichtingseisen
De inrichting van uw logopediepraktijk moet aan bepaalde eisen voldoen. Deze inrichtingseisen zijn opgesteld door de NVLF. Zorgverzekeraars stellen soms nog extra eisen in hun overeenkomst met u. Voor het behalen van de kwaliteitstoets, is het voldoende wanneer u voldoet aan de inrichtingseisen van de NVLF.

Standpunt logopedie op school
Logopedie op school leidt in de praktijk regelmatig tot onduidelijkheid over de bekostiging, terwijl onderwijs en zorg twee duidelijk gescheiden domeinen zijn met een eigen financieringsstructuur. Lees hier meer over het standpunt van de NVLF over logopedie op school.

Wet- en regelgeving
Als vrijgevestigd logopedist moet u zich houden aan verschillende wetten en regels.
Lees welke dit zijn

Innovatie en subsidie
Op deze pagina staat beschreven welke mogelijkheden er zijn voor het aanvragen van nieuwe prestaties en aanvragen van innovatietrajecten. Lees hier verder.

Stappenplan BSN
Wanneer u een patiënt behandelt, moet u het Burgerservicenummer (BSN) vastleggen.
Bekijk het stappenplan

Extra nieuwsbrieven over praktijkvoering