Register Afasie

Als u behandeling bij afasie geeft, kunt u zich inschrijven bij het NVLF-register Afasie. Alleen dan wordt uw behandeling vergoed door de zorgverzekeraar. 

Criteria voor registratie
Voor opname in het register Afasie moet u voldoen aan een aantal criteria, zoals werkervaring en opleiding. Het bewijs van registratie is vijf jaar geldig. Daarna moet u zich opnieuw registreren. U vindt de criteria rechts op deze pagina.

Kosten
Bent u lid van de NVLF, dan kunt u zich gratis inschrijven in de NVLF-registers. Bent u geen lid, dan betaalt u 50% van de contributie. 

Aanmelden
Om u aan te melden of u opnieuw te registeren voor het register Afasie gebruikt u het inschrijfformulier. Bij dit formulier voegt u kopieën van relevante opleidingen, bij- en nascholing. Een toelichting hierop vindt u in het formulier.

Inschrijfformulier register Afasie

Inschrijfformulier herregistratie register Afasie

Beoordeling
Uw aanvraag voor (her)inschrijving worden binnen twee tot acht weken door de NVLF beoordeeld. Bij een positieve beoordeling, ontvangt u een bewijs van (her)registratie. Dit bewijs wordt voorzien van een volgnummer, datum van afgifte en geldigheidsperiode en kunt u overleggen aan de zorgverzekeraar. Wanneer uw aanvraag wordt afgewezen, krijgt u hier ook bericht van.