Workshop ´Praktijkkosten omlaag? Hoe dan?´

Workshoptijden: 10:45 tot 11:45 - zaal 16
13:30 tot 14:30 - zaal 17

Met deze workshop krijg je inzicht in de kosten van een logopediepraktijk. Je krijgt handreikingen waarop je moet letten en hoe je de kosten kunt verlagen.

Als praktijkhouder / zelfstandig ondernemer ben je je maar al te bewust van de kosten die het houden van een praktijk met zich meebrengt. Waarschijnlijk vraag je je wel eens af of je niet te veel betaalt voor de ICT, de huisvesting, de verzekeringen, de administratie of het personeel. Voorafgaand aan het congres vroegen wij praktijkhouders hun recente jaarcijfers met ons te delen. Die informatie, de ervaringen van VvAA en onze eigen inzichten delen we graag met je tijdens de workshop. Je krijgt bijvoorbeeld inzicht in wat collega-praktijkhouders betalen voor dezelfde type diensten en in de regionale verschillen. Dit helpt om inzicht te krijgen in de mogelijkheden van kostenreductie. Na deze workshop sta je te popelen om meteen aan de slag te gaan met het verlagen van de praktijkkosten.

 

Download hier de presentatie.

Over workshopleiders

Mark Zeelenberg is controller/boekhouder bij de NVLF. Mark heeft de Vakopleiding Bedrijfsadministratie en Accountancy voltooid en is al jaren werkzaam als zelfstandig boekhouder / controller bij stichtingen en verenigingen.
Eric van Haperen is ruim 18 jaar werkzaam bij VvAA als bedrijfskundig adviseur voor paramedische beroepsbeoefenaars. Dagelijks adviseert hij paramedici bij de financiële, fiscale en juridische aspecten van de levenscyclus van een praktijk, vanaf de praktijkstart, de dagelijkse praktijkvoering tot het moment van praktijkbeëindiging . Deze vraagstukken variëren van mogelijke samenwerkingsvormen, investeringsbeslissingen tot aan zorgcontractering toe.  Eric van Haperen verzorgt regelmatig workshops over bovenstaande onderwerpen en combineert daar theorie met veel praktijkvoorbeelden.