Workshop ´De kracht van een Regionaal Platform Logopedie. Logopedisten in de regio nemen het heft in eigen hand!´

Workshoptijden 12:00 tot 13:00 en 14:45 tot 15:45
Zaal: 24

Met Regionaal Platform Logopedie staan logopedisten zelf aan het roer. Door het heft in eigen hand te nemen bereiken we stap voor stap veranderingen in de zorg. In deze workshop willen we jullie laten kennismaken met het Regionaal Platform Logopedie (RPL). In 2017 is het RPL regio Zuid-Holland Noord, Haarlemmermeer en Amstelland officieel opgericht. Het doel is om het heft in eigen hand te nemen, de krachten te bundelen en als groep een sterke gesprekspartner te zijn voor andere partijen. Daarnaast zijn we gezamenlijk op een actieve manier betrokken bij multidisciplinaire zorg in de regio. We hebben al veel bereikt. Tijdens de workshop gaan we in op hoe het RPL vorm heeft gekregen; de structuur, de opzet, de kracht van een regionaal netwerk en wat we in ons jonge bestaan al hebben bereikt. Met ons regionale netwerk zijn we een serieuze gesprekspartner voor o.a. de regionale zorgverzekeraar, zorggroep en anderen. Het doel is collegae te inspireren en enthousiast te maken voor een RPL. Wij ervaren de bundeling van krachten binnen het RPL als zeer waardevol. Het is fijn om zo weer meer eigen regie te krijgen over ons vak waar zo veel liefde en passie in zit. In de workshop is er ook ruimte voor jullie wensen, ideeën, tips en tricks.

drie_workshopleiders_G3aaR

Over de workshopleiders
De workshop wordt begeleid door onder andere Anne-Marie Sikking. Zij is logopedist/praktijkhouder logopediepraktijk Anne-Marie Sikking in Leiden. Ook is ze voorzitter RPL, LCV-er voor VRZ.

Caroline Nater, ook een van de workshopleiders, is logopedist/spraak-taalpatholoog/stottertherapeut. Daarnaast is ze vicevoorzitter RPL, lid commissie SEB NVLF. Caroline is werkzaam in Spraak - Taal - Stottercentrum Rijnland in Oegstgeest en Onderwijs Zorg Combinatie Orion in Leiderdorp.

Marieke van Schie, zij is de derde workshopleider, is adviseur Reos (regionale ondersteuningsstructuur in de regio van het RPL). Zij is initiatiefnemer rondom de verkenning van de wensen om tot het RPL te komen. Daarmee startte ze in 2014 en in 2017 werd het RPL officieel opgericht.