Innovatieprijs Logopedie 2018

De Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) en het Studierichtingsoverleg Logopedie (SRO-L) geven studenten ook in 2018 de kans om unieke innovaties te pitchen. Het winnende idee krijgt professionele ondersteuning en een startbudget en kan uitgroeien tot een succesvol product voor de praktijk. De winnaar van dit jaar is Zuyd Hogeschool. Gefeliciteerd!

Icon-01 jpeg

Hoe het werkt
Iedere opleiding kon tot 20 juni 2018 het beste idee van zijn opleiding inzenden . De inzendingen worden voorgelegd aan een vakkundige jury die in ieder geval bestaat uit een afgevaardigde van de NVLF, de SRO-L, een logopedist en een onderzoeker. De drie beste ideeën gaan door naar het jaarcongres. De jury beoordeelt op originaliteit, kwaliteit, actualiteit, toepasbaarheid, haalbaarheid en wetenschappelijke onderbouwing.

De winnaar van de Innovatieprijs Logopedie 2018

  • Op het NVLF jaarcongres op 30 november kiest het publiek uit de drie genomineerden de winnaar van de Innovatieprijs 2018
  • De dagvoorzitter onderzoekt wie van de aanwezige professionals het idee omarmt en het samen met de inzender(s) naar een hoger plan wil tillen.
  • De winnaar ontvangt van de NVLF een startbudget om het idee uit te werken met de ambassadeur uit het publiek.
  • Winnaar én ambassadeur houden het NVLF bestuur op de hoogte van ontwikkelingen.
  • De winnaar én de twee genomineerden krijgen een vermelding in het Nederlands Tijdschrift voor Logopedie en worden bovendien vermeld op de website en social media van de NVLF.

De drie genomineerden
Van de zes inzendingen koos de jury drie kandidaten voor de nominatie van de beste innovatie Logopedie 2018. De genomineerden dit jaar zijn (in willekeurige volgorde):

Klik op de linkjes en lees de innovaties van deze drie kandidaten.

Inzendingen
De NVLF en SRO-L hebben zes inzendingen ontvangen. Deze kun je hier bekijken.

Meer info
Ben je op zoek naar meer informatie of ben je benieuwd naar de volledige procedure, bekijk dan de flyer voor hogescholen of de flyer voor studenten.

Inzendingen en genomineerden

Pitchen
De drie genomineerden presenteren hun concept op het NVLF jaarcongres op 30 november 2018 in de vorm van een videoclip of digitale pitch van maximaal 1,5 minuut.