Beursplein

Waar je vorig jaar nog lekker kon ´shoppen´ op de materialenmarkt, organiseren we dit jaar een echt beursplein. Van studieboek, opleiding tot kinderboeken. Je vindt alles voor jouw vak op het beursplein. Loop lekker rond en ontmoet je vakgenoten.

Bekijk hier de plattegrond van het beursplein.

De partners van de NVLF die aanwezig zijn op het beursplein, klik op de logo's voor meer informatie:

rdgKompagne logo 450x200

pharmeon logo nieuw 450x200

NHSc_logotype_2017_email (002) 340x151 Pro Education.JPG
Incura_alg 450x200 Logo 450 x 200
Zwijsen_logo_thuismarkt_RGB_800px 450x200 FK_Claim_RGB - Blauw-finlog
kmd-panel 450x200 Intramed_payoff_FC 450 x 200

 

De overige standhouders:

 

 

Fysiomanager
Het meest snelle en slimme softwarepakket “in the cloud” voor logopedisten en andere paramedici. U controleert en beheert agenda, declaraties, EPD, correspondentie en administratie. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw logopedie praktijk, kom dan een kijkje nemen op de stand.

 

Kentalis
Kentalis ondersteunt mensen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of communicatief meervoudige beperking, of slechthorend, doof of doofblind zijn. Het is belangrijk dat zij kunnen communiceren met anderen, worden begrepen en kunnen meedoen aan de samenleving. Daarom bieden wij onderzoek, zorg en onderwijs op maat, dicht bij huis en op locaties door heel Nederland. Ook werken wij samen met zorg- en onderwijsprofessionals, zoals logopedisten, en delen we onze kennis tijdens onder meer congressen. Heb je vragen? Neem contact op via 0800 53 68 25 47 of info@kentalis.nl. Onze cursussen vind je in www.kentalisshop.nl. Kijk voor informatie over advies en voorlichting en onze evenementen op www.kentalis.nl.

 

Boom test onderwijs
Boom test onderwijs werkt voor onderwijsprofessionals. Met ons brede aanbod van kwalitatief hoogwaardige boeken en testmaterialen hopen we u te helpen uw vak nóg beter uit te oefenen. Daarom ontwikkelen wij instrumenten waarmee we u in staat stellen zo kind- en leerlingvriendelijk mogelijk te toetsen, screenen, diagnosticeren en ondersteunen. Op het NVLF jaarcongres kunt u onder andere terecht voor het Computer Articulatie Instrument (CAI).

 

LOGO-Art
Innovatief en creatief voor 'logopedie op maat'. Nieuw: LOGO-Art Online voor iPad; de tijdbesparende online zoekmachine voor logopedie. Kies een klank, sluit klanken uit, beperk je selectie, zoek lange woorden of rijmwoorden… Stel je eigen werkbladen samen met de meer dan 1700 woorden met afbeeldingen, 700 minimale paren en ruim 50 thema's voor woordenschat; met printfunctie.

 

Uitgeverij SWP
Uitgeverij SWP is dé uitgeverij van (vak)literatuur voor professionals, werkzaam in onder meer de Logopediepraktijk. Voorbeelden van bekende titels: ‘Praten doe je met zijn tweeen’, ‘Meer dan woorden’ en ‘DANS tijdens spel’ serie, uit de Hanen-reeks. SWP werkt nauw samen met haar zusterorganisaties: LogopedieAcademy (opleidingen) en Logacom (congresorganisatie). Kijk voor meer informatie op www.swpbook.com.

  Myofunctional Research Co.
MRC Europe houdt zich bezig met het ontwikkelen en het op de markt brengen van Myofunctionele appliances (Trainer-en Myobrace range). Kinderen dragen deze appliances om diverse afwijkende mondgewoonten, zoals mond ademen, verkeerd slikpatroon, onjuiste tongpositie en tongfunctie te corrigeren. Deze functionele correctie draagt bij aan een betere kaak- en dentale ontwikkeling en de algehele gezondheid van het kind (waaronder minder kans op KNO problematiek). MRC zal aanwezig zijn tijdens het NVLF congres. 
  OMFT
OMFT.info (logopedist Liset Maas en tandarts Berry Verlinden, www.omft.info) is niet weg te denken uit logopedieland. Onze kwalitatieve OMFT-cursussen (basiscursus, verdiepingscursus A en B) zijn praktisch van aard met een brede theoretische onderbouwing en uniek in Nederland. De webshop (www.webshop-omft.info) heeft de best gesorteerde onderzoeks- en behandelmaterialen voor OMFT. Graag tot de 30ste!
  ZorgMail
Wilt u op een veilige en efficiënte manier privacygevoelige informatie uitwisselen met uw ketenpartners en zorgconsumenten? Dat kan met ZorgMail! Ruim 14.000 organisaties verzenden jaarlijks meer dan 100 miljoen berichten met onze dienst. Meer weten én ook deelnemer worden van de ZorgMail-community? Bezoek ons op de ZorgMail stand.
  K2-Publisher.nl
Suus & Luuk
In deze kleurrijke mappen vol inspirerende tekeningen en een ruime variatie aan werkvormen neemt de tweeling Suus & Luuk je mee door alle jaargetijden. Nu ook sinds kort verschenen het Praat, denk en doe boek.
Spelenderwijs wordt hierbij een beroep gedaan op luisteren, praten, denken en doen met als doel de spraak- en taalontwikkeling te stimuleren. Gemaakt door logopedisten en direct inzetbaar voor een ieder die met taal bezig is of wil zijn. Door zijn vorm, uitgebreide mogelijkheden en praktische bruikbaarheid voor een brede doelgroep inzetbaar.
Wij nodigen u graag uit voor een bezoek aan onze stand. Tevens kunt u dan gebruik maken van onze beursactie. Ook kunt u natuurlijk altijd op onze homepage terecht: www.k2-publisher.nl
 

Bohn Stafleu van Loghum: test- en therapiemateriaal
BSL is op het NVLF jaarcongres aanwezig met test- en therapiemateriaal voor de logopedische praktijk. Bij de BSL-stand kunt u materiaal bekijken voor het meten en behandelen van o.a.  communicatieve ontwikkeling, taalproductie, taalbegrip , afasie, dysartrie, apraxie, hersenletsel en dementie. Aan de stand ontvangt u een congreskorting  van 15% op al het test- en therapiemateriaal, waaronder de Schlichting Tests en de nieuwe producten FIKS, NDO-K en Nederlandse Benoem Test.

 

HealthCare Auditing (HCA)
is het eerste auditbureau voor logopedisten, fysiotherapeuten, oefentherapeuten en kinderergotherapeuten in Nederland. Het afnemen van de (vrijwillige) kwaliteitstoets logopedie is een van de mogelijkheden binnen ons productaanbod. Wij als HCA staan u graag terzijde bij uw streven naar kwaliteitsontwikkeling. Wij helpen u door middel van onze audittrajecten om de “kwaliteitstrein” in beweging te zetten. U kiest voor kwaliteit in de dienstverlening en wij ondersteunen u bij het bereiken van dit ultieme doel. Meer informatie delen we graag op 30 november. Graag tot dan!

 

Online therapie voor mensen met afasie
Afasietherapie.nl is het eerste product dat speciaal gemaakt is om de taalvaardigheden van Nederlandstalige mensen met afasie te verbeteren door maatwerkoefeningen te genereren die optimaal aansluiten op de aard en de ernst van de afasie. Afasietherapie.nl is een product van Logoclicks Development BV en ondersteunt de logopedist met gebruiksvriendelijke software om gemakkelijk maatwerkoefeningen samen te stellen die aansluiten bij de aard en de ernst van de afasie en die aansluiten bij de interesse, het niveau en de belastbaarheid van de cliënt.

 

Rushwood
Rushwood is het eerste bedrijf dat een medicatie slikgel heeft ontwikkeld en op de markt gebracht. Gloup is een kwalitatief hoogwaardige slikgel om medicatie mee in te nemen voor mensen die hier moeite mee hebben, vanwege slikproblemen of het onvermogen om medicatie makkelijk te slikken. Er zijn verschillende varianten te verkrijgen, toepasbaar voor elke cli?nt/pati?nt. Zien we u 30/11?

 

Atos Medical
Bij Atos Medical tonen wij onze betrokkenheid om een stem te geven aan mensen die via een tracheostoma ademen. Wij bieden ontwerpoplossingen en technologieën die gebaseerd zijn op decennialange ervaring en diepgaand inzicht in onze gebruikers.

 

AssistiveWare
Sinds de oprichting in 2000 heeft AssistiveWare zich dankzij zijn innovaties gevestigd als toonaangevende ontwikkelaar van ondersteunende technologie software voor iOS en macOS. AssistiveWare streeft ernaar om een verschil te maken in het leven van mensen. Om dit doel te bereiken wordt nauw samengewerkt met de therapeuten, ouders en volwassenen die hun apps gebruiken.

 

Wijs met letters
Bij Wijs met letters (samenwerking tussen twee logopedisten/dyslexiespecialisten) houden we ons bezig met het bedenken en ontwikkelen van leermaterialen voor de logopedische behandeling en gebruik binnen het onderwijs. We richten ons hierbij vooral op kleuters met een risico op lees en spellingsproblemen. Daarnaast geven wij geaccrediteerde workshops waarin beginnende geletterdheid in al zijn facetten centraal staat. Kijk voor meer info op: www.wijsmetletters.nl

 

TouchToTell
TouchToTell heeft een ‘KADOOTJE’ voor u. U ontvangt bij de stand van TouchToTell, op het congres van de NVLF een erg leuk en bruikbaar spel ter introductie van nieuw aanvullend oefenmateriaal in 2019. De TouchToTell software kunt u direct gebruiken tijdens therapie of les om talig begrip en spraakproductie te stimuleren. Zonder nadruk te leggen ontstaat er, indien nodig, een volledig communicatiehulpmiddel. Doelgroep 4+, bij ernstige taalontwikkelingsstoornis, afasie, spraakapraxie.

 

MijnLogopedieDossier
MijnLogopedieDossier biedt praktijksoftware op maat gemaakt speciaal voor logopedisten. Onze praktijksoftware ondersteunt de eerstelijns logopedische zorg en is geschikt voor alle praktijktypen. Waarom MijnLogopedieDossier?

  • EPD voor logopedisten door logopedisten
  • Zelflerend 100% auditproof werken
  • Werk overal en altijd up-to-date in de cloud
  • Veilig en betrouwbaar
  • Declaraties via Vecozo

MijnLogopedieDossier is zo ontworpen dat alle ingevulde dossiers meteen auditproof zijn. Tevens is dit softwareprogramma volledig ingericht volgens de nieuwste richtlijnen en standaarden van de NVLF.

 

Praatplan
“Samen sterker en uniek in uw eigen regio" Alle tools en materialen om u online en offline te onderscheiden, exclusief in uw eigen regio. Praatplan biedt praktijkhouders een "ontzorgings" pakket aan, waardoor u en uw medewerkers zich volledig op de zorg van uw cliënt kunnen richten. Lancering: 30 november 2018 .

 

Bonnierveraa en Brand New Day
Collectief product maakt pensioenregeling voor logopediepraktijken mogelijk Als praktijkeigenaar met werknemers is het niet eenvoudig een goede pensioenregeling aan te bieden. De kosten voor onderzoek en samenstellen van een op maat gemaakte regeling zijn hoog. Adviesbureau BonnierVeraa bedacht hier een oplossing voor een biedt nu samen met pensioen uitvoeder Brand New Day een collectieve pensioenregeling speciaal voor logopediepraktijken aan. Een pensioenregeling is voor werknemers een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde, maar voor praktijkeigenaren lastig en kostbaar om te realiseren. Vooral als er maar één of enkele logopedisten in dienst zijn. Echter alle praktijken hebben dezelfde basis eigenschappen, waardoor deze collectieve regeling goed mogelijk is. Doordat een groot deel van het werk eenmalig uitgevoerd wordt, is het vele malen sneller en goedkoper. Bonnier en Veraa zorgt voor het advies en beheer van de regeling. Pensioen uitvoerder Brand New Day is aanbieder van het product en biedt een digitale omgeving waarmee de werknemer 24 uur per dag zijn pensioenzaken kan inzien en indien nodig wijzigen. Kom maar eens langs tijdens het congres!

 

LEVAKI
LEVAKI laat het spel Hemze zien tijdens de congresdag. Hemze is een spel om de voornaamwoorden te oefenen. Ook kan het ingezet worden om de zinsbouw, het taalbegrip of de luisterhouding te oefenen. Hemze bestaat uit een memoryspel en handboek.

 

ZorgAdmin
ZorgAdmin biedt logopedisten complete online praktijksoftware. Inclusief het gratis meetbureau ZorgRespons waarmee je middels PREM klantervaring kunt meten, geaccrediteerd door ZilverenKruis Achmea. Met de kosteloze ZorgAdmin Scan App werkt u AVG proof. ZorgAdmin is online, intuïtief, heeft een eigentijdse vormgeving en bevat alle functionaliteiten die je nodig hebt, inclusief TOS richtlijn.

 

Logopediestart.nl
Logopediestart.nl is een website voor en door Logopedisten. U vindt hier alle actuele vacatures voor Logopedisten. Het totale cursus- en congres aanbod van alle instellingen en particuliere aanbieders en een overzicht van alle Logopediepraktijken in Nederland. Daarnaast bieden wij voor alle praktijken de mogelijkheid om tegen een vaste lage prijs een eigen website met veel functionaliteit te starten en te beheren die zeer gebruiksvriendelijk is, goed vindbaar is en uiteraard op smartphones en tablets ook zichtbaar is. Een handleiding en professionele ondersteuning zijn vanzelfsprekend. Ook als u al een website heeft zijn wij u graag van dienst. Kom langs op de stand op het congres en informeer is naar de mogelijkheden.

  RTD Arnhem
RTD Arnhem is leverancier van o.a. communicatiehulpmiddelen, omgevingsbesturing en computer/tablet aanpassingen.
Op het Beursplein tijdens het NVLF Jaarcongres tonen wij de nieuwste communicatiehulpmiddelen zoals bijvoorbeeld de Vibe, Tellus i5 oogbesturing, Tobii oogsturing en nog veel meer. Tevens zullen communicatie pagina sets zoals Amego, PODD, SCORE en Aloha getoond worden.
 

De Speelbode
De Speelbode is een winkel met spelmateriaal voor logopedisten. Ik selecteer zowel logopedische als algemene spelletjes die zinvol kunnen ingezet worden tijdens logopedische behandelingen. Vanuit mijn eigen ervaring als logopediste geef ik ook graag aanvullende speltips om het materiaal zo breed mogelijk in te zetten. 

 

Baert
Baert is een gespecialiseerde leverancier voor logopedie en onderwijs. Met een assortiment van meer dan 5000 artikels, hebben we het grootste aanbod op de markt. We zijn zelf uitgever van o.a. Babbelspelen en Transparant, maar ook trotse verdeler van Suus en Luuk. www.baert.com

 

Letterweg
In LETTERWEG spelen PRATENDE LETTERS de hoofdrol. Zij visualiseren de articulatie van klanken en de volledige klankopbouw van woorden. Letterweg is inzetbaar bij het trainen van de articulatie, fonologische stoornissen en de klanktekenkoppeling. Als jij al de medeklinkers en klinkers tot leven wil brengen dan zijn de fonemische handboeken onmisbaar! www.logopediedewaal.nl 

 

Auris
Auris is de professionele partner van mensen die ondersteuning nodig hebben bij horen, spreken of taal. Auris bestaat uit scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs, ambulante diensten, audiologische centra en zorglocaties. Auris Zorg biedt hulp en ondersteuning aan dove en slechthorende kinderen en aan kinderen met een taalontwikkelingsstoornis en hun ouders. Ook biedt Auris Dienstverlening cursussen en trainingen en consultatie en advies. Ga voor meer informatie naar www.auris.nl.

 

SRO
Het Landelijk Overleg Opleidingen Logopedie is een krachtig samenwerkingsverband van de 8 opleidingen Logopedie in Nederland. We werken nauw samen met de beroepsvereniging om zo samen te staan voor de logopedist die toekomstproof is. Graag gaan we met jullie in gesprek over het opleidingsprofiel Logopedie (OBLN).

Het Stotterfonds
Ook dit jaar is er voor de deelnemers weer informatie te vinden over alles rondom stotteren en broddelen. Bij de stand van Het Stotterfonds (voorheen NFS) en de Nederlandse Vereniging voor Stottertherapeuten (NVST) kunt u terecht met uw vragen over onderzoek en behandeling bij stotteren/broddelen bij kinderen, jongeren en volwassen. U kunt folders meenemen en materialen kopen. Indien u interesse heeft in het opleidingstraject tot stottertherapeut, dan leggen we u graag meer uit. Tot ziens bij onze stand, loop gerust langs voor een praatje. www.stotteren.nl