Lees verder

Begrijpend lezen is de rode draad van het onderwijs. Het is daarom geen verrassing dat juist deze vaardigheid een belangrijke peiler is voor de schoolloopbaan van een kind. Ondersteuning of juist verrijking is vaak wenselijk en kan veel lees- en leerproblemen voorkomen. Ook kan het fijn zijn om alvast te wennen aan de vraagstelling van de Cito-toetsen. Op dit taalplatform ontdekken kinderen wat hun aandachtsgebieden zijn √©n waar zij in uitblinken.

Ook na schooltijd zijn we dagelijks bezig met alle informatie om hen heen. We appen, mailen, lezen het nieuws, ontvangen belangrijke brieven en nemen op een dag duizenden woorden en begrippen tot ons. Begrijpend lezen gebruiken we om de wereld om ons heen te kunnen begrijpen, en het is de basis van zelfstandig studeren.

Voor kinderen vanaf groep 4 helpt LeesMees om het begrijpend lezen op een speelse en leuke manier eigen te maken en kan er geoefend worden aan de hand van honderden oefeningen. Met LeesMees oefenen kinderen de verschillende onderdelen van het begrijpend lezen, zoals woordenschat, tekstbegrip, samenvatten, verwijs -en signaalwoorden en nog veel meer!

Met het unieke rapportsysteem wordt de ontwikkeling bijgehouden en kan bekeken worden waar de aandachtspunten liggen en natuurlijk waar een kind in uitblinkt. Ook is er de mogelijkheid om resultaten te delen met klasgenoten en ouders. Voor leerkrachten is een uitgebreid dashboard beschikbaar waarop alle ontwikkelingen zijn te volgen.