Lees verder

Zowel beginnende als professionele zangers komen regelmatig in aanraking met stemproblemen door verkeerd of overmatig stemgebruik bij het zingen. Steeds vaker wordt een logopedist benaderd om ondersteuning te bieden aan de kwaliteit van de zangstem. In deze cursus komen logopedie en zang bij elkaar. U doet kennis op over verschillende zangtechnieken en logopedische oefeningen die bruikbaar zijn om logopedische hulpvragen omtrent de zangstem te beantwoorden.

Resultaat

  • U kunt de nieuwste zangtechnieken die binnen de logopedie bruikbaar zijn uitvoeren en aanreiken vanuit een logopedische hulpvraag
  • U kunt zangers ondersteuning bieden om de zangstem zo optimaal mogelijk te gebruiken en vooral goed voor de zangstem te zorgen
  • U weet tot wanneer logopedie nodig is en wanneer u de cliënt naar een zangcoach dient te verwijzen

Doelgroep

Deze cursus is ontwikkeld voor logopedisten die werken met zangers of graag met zangers zouden willen werken. Er zijn geen toelatingseisen.

Aanpak

Het doel van deze cursus is het aanreiken van oefeningen om logopedische hulpvragen omtrent de zangstem te kunnen beantwoorden. U krijgt handvatten, oefeningen en informatie aangereikt waarbij voortdurend de beroepspraktijk centraal staat. Ook is er veel gelegenheid voor uitwisseling van kennis en ervaringen met medecursisten. Kennis wordt aangereikt via literatuurstudie, PowerPoint-dia’s en e-Connect en wordt vooral meteen praktisch toegepast.

De cursus wordt gegeven in een groep van minimaal 6 tot maximaal 16 deelnemers. De cursus heeft een totale studiebelasting van 17 uur, waarvan 12 contacturen en 5 uur zelfstudie.

Professionals

De cursus wordt verzorgd en is ontwikkeld door logopediste Anouk Demos. Zij studeerde aan het conservatorium van Rotterdam (musical) en is naast haar werk als logopedist werkzaam als dirigent en zangcoach bij haar eigen zangschool (www.anoukdemos.nl). Omdat Anouk zelf zangeres is, kan zij haar ervaringen delen en veel voorbeelden uit de praktijk geven. Ze beschikt over de ervaring om logopedisten de juiste technieken aan te reiken om efficiënter te werken aan logopedische hulpvragen rondom de zangstem.

Meer informatie