Lees verder

De stemtechniek twang staat erom bekend om meer scherpte aan te brengen, waardoor de kans op stemproblemen verkleind wordt. Zowel in de spreek- als zangstem wordt deze techniek ingezet om de stem te beschermen en om scherper en luider te klinken. Een geïrriteerde of hese stem, toonhoogteverlies of een zwakke spreekstem kunnen met behulp van twang verholpen worden. Het is van belang om de juiste stemtechniek in te zetten om helder stemgeluid te produceren. In dit praktische webinar gaat docent Anouk Demos in op de stemtechniek twang die inzetbaar is bij het optimaliseren van de spreek- en zangstem. De focus van het programma ligt op het bewust maken van het gebruiken van twang. Twang is een geluid dat noodzakelijk is om hoger, harder en sowieso gezond te kunnen spreken en zingen. Zonder twang zou je hees en onverstaanbaar klinken en zou je je stem kunnen beschadigen. 

Resultaat

Na het volgen van het webinar kun je:

  • De anatomische theorie rondom twang benoemen
  • De theorie rondom twang uitleggen
  • Het verschil tussen noodzakelijke en opvallende twang benoemen
  • Nasale en orale twang toepassen in de oefensituatie
  • De twangmethode toepassen in de spreek- en zangstem
  • Minimaal 3 redenen voor inzet van twang benoemen bij casuïstiek

Doelgroep

Dit webinar is voor professionals die zich willen verdiepen in de stemtechniek twang om meer scherpte in de stem te krijgen. Denk hierbij aan logopedisten, dirigenten, zangers of zangpedagogen. Met deze techniek kunnen ook stemproblemen voorkomen worden of opgelost worden.

Omdat het een praktisch webinar betreft, is er een maximaal aantal van 20 deelnemers.

Aanpak

Het doel van dit webinar is dat je je bewust wordt van de mogelijkheden van de stemtechniek twang in het eigen stemgebruik en om in te zetten bij stem- en of zangproblemen. Het webinar wordt via onze virtueel classroom gegeven en zal 1,5 uur duren. Er is geen zelfstudie vereist.

Om in aanmerking te komen voor de accreditatiepunten is actieve deelname aan het webinar verplicht en dien je een voldoende te behalen voor het aansluitende tentamen. Dit tentamen kun je tot 2 weken na datum van het webinar afnemen.

Professionals

Dit webinar wordt gegeven door Anouk Demos, zangcoach en deskundige op het gebied van twang.

Lees Verder