Lees verder

Volg de cursus Computer Articulatie Instrument (CAI)

Het CAI is een nieuw, gecomputeriseerd instrument voor het beoordelen van de spraakontwikkeling van kinderen ten behoeve van screening en vroegdetectie, monitoring van normale spraakontwikkeling en diagnostiek van afwijkingen in de spraakontwikkeling. Met het CAI kunt je interactieve testen afnemen en automatisch analyses van getranscribeerde spraakuitingen genereren.

Uniek in Nederland

De cursus Computer Articulatie Instrument is uniek in Nederland en heeft tot doel logopedisten met het CAI te leren werken. De cursus wordt gegeven door de ontwikkelaars zelf. Naast de werking gaan zij ook in op de achtergronden en de totstandkoming van dit nieuwe instrument voor logopedisten. Daarnaast worden kennis en ervaringen uit het werkveld met je gedeeld. Ook je eigen ervaringen (middels ingebrachte casuïstiek) hebben de aandacht.

2 dagdelen

Duur: 9 uur, waarvan 6 contacturen

9 punten ASAP accreditatie (in aanvraag)

Voor wie

Toelating
Je werkt als logopedist met kinderen met spraakstoornissen.

Programma

De cursus is opgezet als een blended learning, waarbij je op een zelfgekozen moment een dagdeel via e-learning doorloopt en een dagdeel op de HAN aanwezig bent. Tijdens de cursus ga je, in een theoretisch deel, in op de differentiaaldiagnostiek van spraakstoornissen van kinderen. Vervolgens leer je in een practicum te werken met het CAI, spraakuitingen te transcriberen en de uitkomsten te interpreteren.

Onderwerpen

  • Differentiaaldiagnostiek van spraakstoornissen bij kinderen
  • Hanteren van het CAI (afname en transcriberen)

Competenties

Tijdens de cursus werk je aan de volgende competenties:

  • Differentiaal diagnose stellen bij spraakstoornissen
  • Testkennis en ervaring met afnemen van de CAI

Resultaat

Je ontvangt een bewijs van deelname bij 100% aanwezigheid

Kosten

€360,-

Toelichting op de kosten

  • Inclusief studiemateriaal, koffie/thee en lunch
  • Je betaalt de kosten voor de startdatum
  • Betaling in 2 termijnen is mogelijk. Hiervoor betaal je €50,- extra. Vermeld in het aanmeldformulier ‘termijnbetaling’ in het opmerkingenveld

Overzicht Post-HBO cursussen logopedie

Zoek je maatwerk?

Je kunt deze cursus op jouw locatie laten uitvoeren. Wij ontwikkelen ook samen met jou een leertraject op maat. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie via tel: 024 – 351 1030.