Lees verder

Kinderen die meertalig zijn vormen een bijzondere doelgroep binnen de logopedie. Werk je veel met meertalige kinderen? En wil je graag het onderscheid tussen de normale meertalige ontwikkeling en een taalprobleem kunnen maken? Dan is deze cursus iets voor jou. In de cursus is onder andere aandacht voor het verloop van de meertalige ontwikkeling, de onderzoeksmogelijkheden die je hebt als logopedist en de evidence-based logopedische behandeling. Door de praktijkgerichte insteek van deze cursus kun je de geleerde technieken direct toepassen in je eigen werkomgeving.

Resultaat

  • Je past de theorie over meertalige ontwikkeling toe in je logopedische behandeling
  • Je onderscheidt een normale meertalige ontwikkeling van een afwijkende meertalige ontwikkeling bij een meertalig kind
  • Je bepaalt behandelmogelijkheden op basis van je analyse van de afwijkende meertalige ontwikkeling
  • Je betrekt ouders en leerkrachten bij de logopedische behandeling van het meertalige kind

Doelgroep

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor logopedisten die werken met meertalige kinderen. Zij zijn werkzaam in een vrijgevestigde praktijk, de zorg of het onderwijs. Deze logopedisten hebben behoefte aan theoretische concepten en denkkaders die praktische handvatten bieden voor de problemen die zij met deze doelgroep in de praktijk tegenkomen.

Aanpak

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze interessante cursus bijzonder effectief. Je krijgt alle theorie en vaardigheden aangereikt door middel van (zelf ingebrachte) casuïstiek, literatuuronderzoek, praktische oefeningen en een heldere uitleg van docenten die beschikken over ruime ervaring.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 20 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 42,5 uur, waarvan 19,5 contacturen en 23 uur zelfstudie.

Professionals

Linda van Dijk is (preverbaal) logopedist en SI-therapeut. Ze is werkzaam bij Logopedisch Expertisecentrum Logisch! en behandelt in de praktijk veel meertalige kinderen.

Martine Broersen-Jong is klinisch linguïst en logopedist. Ze heeft ruime ervaring in de diagnostiek en begeleiding van kinderen met gehoor-, taal- en spraakproblemen binnen audiologische centra en cluster 2 onderwijs.

Klassikaal

Deze cursus wordt alleen klassikaal aangeboden, kijk voor de locatie van de cursus bij de planning. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Klik hier voor meer informatie!