Lees verder

Over Koe

KOE is een instrument om de ontwikkeling van kauwen te volgen. KOE kun je gebruiken naast de Nijmeegse Observatielijst Lepelvoeding (NOL) en de Eating and Drinking Ability Classification System for lndividuals with Cerebral Palsy (EDACS). De betrouwbaarheid en validiteit van KOE is vastgesteld bij jonge kinderen van 0 tot 6 jaar, kinderen met cerebrale parese, premature kinderen en kinderen met een totale schisis. Met KOE  kijk je naar de verschillende orale bewegingen van het kauwen. Je bepaalt wat de juiste interventie is en wat het effect van de interventie is.

Duur 2 dagdelen
Start 28-01-2022 van 09.00-12.30 uur Vervolg: 11-02 van 09.00-12.30
Studiebelasting 12 uur totaal
Contacturen 6 uur
Accreditatie 12 punten ADAP
Kosten € 160,-

Voor wie is deze training?

  • Je hebt een afgeronde bacheloropleiding Logopedie of een getuigschrift van een gelijkwaardige opleiding.
  • Je werkt met kinderen met motorische eetproblemen.

Wat ga je doen?

Tijdens de training leer je gedetailleerd te kijken naar kauwbewegingen en kun de juiste score interpreteren.  Je leert meer over:

  • kauwbewegingen
  • kauwontwikkeling bij kinderen;
  • de ontwikkeling van het KOE-instrument;
  • vaardigheid bij het classificeren van het instrument;

Werkwijze

De cursus duurt 2 dagdelen. Tijdens de training leer je het scoreformulier gebruiken en bespreken we scorefilmpjes. Tussen de 2 bijeenkomsten ga je zelf aan de slag met het scoren. Je krijgt veel ruimte om vragen te stellen en om praktijkervaringen in te brengen.

Resultaat

Ben je 100% bij de training aanwezig geweest en je hebt 5 opnames gescoord? Dan ontvang je een bewijs van deelname.

Lesmateriaal

De kosten voor de cursus zijn inclusief studiemateriaal, koffie, thee en lunch.

Over de trainer

Lianne Remijn heeft Logopediewetenschap gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en was 22 jaar werkzaam als logopedist in het revalidatiecentrum van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen.

Lianne Remijn is in 2017 gepromoveerd op het onderzoek “Mastication in children with cerebral palsy”. Ze ontwikkelde en testte een klinische observatielijst om de kauwbeweging van kinderen te meten. Dit onderzoek is de basis voor de training Kauw Observatie Evaluatie.

Meer informatie