Lees verder

Tijdens deze 3-daagse reflexintegratie cursus leer je kinderen en volwassenen met leer- en gedragsuitdagingen helpen door middel van reflexintegratie.

Een inspirerende cursus voor iedereen die meer over reflexen wil weten. Deze cursus gaat over ontwikkeling, gedrag en emoties.

In de baarmoeder begint de ontwikkeling van de reflexen. Reflexen helpen het centrale zenuwstelsel steeds verder te ontwikkelen. Geïntegreerde reflexen vormen de basis van een goed functionerend centraal zenuwstelsel en vormen daarom de basis om te kunnen ontwikkelen!

Als dat fundament zich stevig heeft ontwikkeld dan zit een kind lekker in zijn vel, kan het zich goed concentreren op school en heeft het een goede basis om te kunnen leren in de klas.

Op het moment dat een reflex niet goed geïntegreerd is, kan de daarop volgende ontwikkeling vertraging oplopen of helemaal niet ontstaan. Dat kan zorgen voor beperkingen op allerlei gebieden zoals: de motoriek, spraakontwikkeling, houding, gedrag, concentratie en het leervermogen.

Reflexintegratie helpt kinderen en volwassenen de reflexen te integreren en de balans te herstellen waardoor de symptomen verminderen of verdwijnen.

Leren en ontwikkelen begint bij een goed fundament!

Met beweging zorgen we er voor dat lijf en brein weer in balans komen.

Rhythmic Movement Training Internationaal (RMTi) is een methode voor reflexintegratie. Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van ritmische bewegingen die de client zelf of met behulp van een begeleider/ouder kan doen. De bewegingen zijn gemakkelijk te leren en heerlijk om te doen!

Je leert in deze cursus welke reflexen er zijn, je leert ze uitgebreid testen en je leert specifieke bewegingsoefeningen waarmee je de reflexen bij kinderen en volwassenen kunt integreren. Zo help je de client verder in zijn ontwikkeling op motorisch, sociaal-emotioneel en cognitief gebied, zodat het een sterke basis krijgt om te kunnen groeien en ontwikkelen!

Data RMTi Level 1&2: 25 – 26 – 27 juni 2022 in Castricum

Deelnemers ontvangen 19 accreditatiepunten via de ADAP.

Klik hier voor alle cursus data van komende trainingen en meld je aan!