Lees verder

Mensen met autismespectrumstoornissen worden steeds vaker doorgestuurd naar de logopedist. Non-verbale en verbale stoornissen in de communicatie kenmerken mensen met een autismespectrumstoornis. Met hen communiceren is vaak lastig. Logopedie kan deze cliënten helpen bij onder andere het maken van contact met anderen. De begeleiding van deze doelgroep vraagt om speciale expertise van jou als logopedist. In deze boeiende cursus leer je op doeltreffende wijze logopedische hulp in te zetten bij de taal-, spraak- en communicatieve ontwikkeling van kinderen met autismespectrumstoornissen.

Resultaat

  • Je weet welk gedrag een autismespectrumstoornis kenmerkt
  • Je bent op de hoogte van recente vormen van diagnostiek en visie op autismespectrumstoornissen
  • Je maakt bewuste keuzen bij logopedische diagnostiek bij autisme
  • Je voert effectieve logopedische behandelingen uit bij mensen met autismespectrumstoornissen en communicatieproblemen
  • Je bent op de hoogte van specifieke aspecten van de cognitieve behandelmethodieken ABA en PRT
  • Je kent methodieken gericht op autismespectrumstoornissen die je in de logopedische behandeling kunt inzetten

Doelgroep

De praktijkgerichte cursus is speciaal ontwikkeld voor logopedisten die werken met kinderen met een autismespectrumstoornis.

Aanpak

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een moderne online leeromgeving maakt deze cursus bijzonder effectief. Je krijgt kennis aangereikt via reflecties, ondersteunende literatuur en evaluaties. De heldere uitleg van een docent die beschikt over jarenlange ervaring op het gebied van autismespectrumstoornissen maakt deze cursus uniek.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 16 deelnemers en bestaat uit 12 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Professionals

Deze cursus wordt gegeven door Minke Nije. Zij is logopedist, spraak-/taalpatholoog en Pivotal Response Trainer.

Klassikaal

Deze cursus wordt alleen klassikaal aangeboden, kijk voor de locatie van de cursus bij de planning. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Lees verder