Lees verder

Vorige week dinsdag vond een bijzondere editie van de Zomertoer Logopedie plaats. De NVLF organiseerde, in samenwerking met het LOOL, dit jaar een evenement van acht bijeenkomsten die gelijktijdig plaatsvonden op hogescholen door het land. De verschillende locaties werden halverwege de avond met elkaar verbonden door een online plenair programma vanuit de Hanzehogeschool Groningen. De opkomst viel wat tegen, maar de leden die er wel bij waren waardeerden het evenement met een ruim voldoende.

Het thema van de avond was ‘De toekomst van logopedie’. In verschillende onderdelen van het programma kwam de toekomst aan bod. Bij het netwerkbuffet konden studenten logopedie kennismaken met hun werkende collega’s. Door de hogeschool werden de deelnemers bijgepraat over actuele ontwikkelingen in de opleiding en de praktijk in de regio. In het online plenaire deel werd onder andere informatie gegeven over het nieuwe beroepsprofiel en de campagne ‘Profilering Logopedie’. Een discussiepanel sprak aan de hand van pollvragen en vragen uit het publiek over gewenste ontwikkelingsrichtingen.

Als meest favoriete onderdeel werd vaak de keynote van Egge van der Poel genoemd. Egge van der Poel gaf een inspirerende keynote over zorginnovatie, met een vernieuwde zienswijze op hoe logopedisten big data kunnen inzetten om van ‘iedere client te leren, hoe het voor de volgende beter kan’.

De deelnemers waren tevreden over het programma en vonden het prettig om elkaar weer eens in het echt te ontmoeten. Het online programma was wel een lange zit, zonder pauze en/of ruimte voor onderling overleg. Dat zijn verbeterpunten voor volgend jaar.

We kijken terug op een geslaagde avond. Aan alle deelnemers en betrokkenen die aanwezig waren: dank voor jullie komst en bijdrage aan het evenement.