Log in
Via onze regelmatige updates houden we jullie op de hoogte van het laatste nieuws rondom het coronavirus, in de nieuwsbrief delen we de belangrijkste updates en ontwikkelingen van de afgelopen week.

Geldigheidsduur ‘coronatarieven’
Er heerst momenteel veel onduidelijkheid over de geldigheidsduur van de ‘coronatarieven’. De tarieven die vallen onder de uitzonderingsmaatregel naar aanleiding van de coronapandemie gelden voor alle zorgverzekeraars (met terugwerkende kracht) van 1 maart 2020 tot 1 juli 2020. De zorgverzekeraars besluiten één dezer dagen of zij de maatregelen verlengen.
Omdat het addendum van Caresq een looptijd had van 1 maart 2020 tot 1 juni 2020 heeft zij de logopediepraktijken een verlenging toegestuurd.

Brief n.a.v. onduidelijkheid inhaalzorg
Samen met een aantal andere beroepsorganisaties uit de zorg heeft de NVLF een brief gestuurd naar ZN. Aanleiding voor de gezamenlijke brief is de onduidelijk over de inhaalzorg zoals beschreven in de regelgeving continuïteitsbijdrage. De uitwerking van de inhaalzorg lijkt zijn doel voorbij te schieten en ook niet te passen bij de beleidsregel van de NZa.
Lees de brief hier.

NZa ontwikkelt informatiekaart