Lees verder
Via onze regelmatige updates houden we jullie op de hoogte van het laatste nieuws rondom het coronavirus, in de nieuwsbrief delen we de belangrijkste updates en ontwikkelingen van de afgelopen week.

Vragen over de Continuïteitsbijdrage
We hebben de afgelopen dagen veel vragen gekregen over het aanvragen van de Continuïteitsbijdrage (CB). We snappen dat de CB veel vragen oproept. De NVLF heeft zelf ook de nodige vragen, denk bijvoorbeeld over de uitwerking van de inhaalzorg. Deze vragen worden in samenwerking met PPN besproken met Zorgverzekeraars Nederland.

Het nadeel is dat de Continuïteitsbijdrage een generieke regeling is voor alle zorgaanbieders. Maatwerk is helaas mondjesmaat mogelijk. Al strijdt de NVLF wel voor meer maatwerk omdat elke praktijksituatie uniek is.

We bekijken de mogelijkheden om de leden bij het aanvragen van de bijdrage te ondersteunen. Bijvoorbeeld door het organiseren van een webinar. We houden jullie hiervan op de hoogte via de website en de nieuwsbrief van de NVLF.

Houd daarnaast ook de website van Zorgverzekeraars Nederland regelmatig in de gaten. Op deze site worden regelmatig veel gestelde vragen en antwoorden over de CB toegevoegd.

Veel gestelde vraag: Tot wanneer kan ik de continuïteitsbijdrage aanvragen?
De continuïteitsbijdrage kan tot en met dinsdag 30 juni worden aangevraagd. Mocht de crisissituatie langer voortduren, dan horen we op een later moment of de aanvraagperiode wordt verlengd. Voor nu is dinsdag 30 juni de laatste dag.

Veel gestelde vraag: Tot wanneer kan ik de TOGS aanvragen?
Je kunt de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) aanvragen tot en met vrijdag 26 juni 2020. Hier vind je meer informatie over de TOGS.

Geldigheidsduur ‘coronatarieven’
De tarieven die vallen onder de uitzonderingsmaatregel naar aanleiding van de coronapandemie gelden (met terugwerkende kracht) van 1 maart 2020 tot 1 juli 2020. Te zijner tijd zal worden bekeken of verlenging noodzakelijk is.