Lees verder

 

Heb je de webinar van de NVLF en het KP over de kwaliteitscriteria 2020-2025 gemist? Je kunt hem nu terugkijken.

Vorige week dinsdag werd in samenwerking met het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) de webinar ‘Kwaliteitscriteria 2020-2025’ georganiseerd. Tijdens de webinar werd door Karin Verkleij (KP) en Yvonne Brookman (NVLF) uitleg gegeven en vragen beantwoord over de nieuwe set criteria. De webinar werd door zo’n 250 kijkers live bekeken, voor degene die het gemiste hebben is er de mogelijkheid De webinar terug te kijken.


Je kunt de webinar via deze link terugkijken. Aan het volgen van deze webinar is 1 punt accreditatie toegekend, deze accreditatie loopt 15 december 2020 af.

Er zijn veel vragen gesteld en beantwoord in het ruim 60 minuten durende sessie. Natuurlijk blijven er altijd een paar onbeantwoord. Niet behandelde vragen krijgen de komende tijd een plekje in de nieuwsbrief, in de tussentijd kunnen jullie je vragen ook per mail direct aan het KP stellen via info@kwaliteitsregisterparamedici.nl. En anders kun je wachten tot het onlinecongres op 30 oktober waar het KP ook beschikbaar is voor vragen.

Nu alvast een paar vragen uit het webinar waar we op terug willen komen:

Kan je punten krijgen voor het geven van scholing in je eigen kwaliteitskring?
Antwoord: Nee, het is niet mogelijk om zowel punten op te voeren voor het verzorgen van een presentatie in een kwaliteitskring en deelname aan een kwaliteitskring op hetzelfde moment. Je kunt wel punten krijgen voor het geven verzorgen van een presentatie in een andere kwaliteitskring.

Een goed ingelezen kijker dacht dat dit antwoord onjuist was op basis van de criteria beschreven op pagina 30. We hebben het nagekeken en moeten helaas vaststellen dat de criteria hier niet helemaal duidelijk zijn beschreven en het antwoord juist is. Op pagina 30 staat namelijk: ‘Korte presentatie (regionaal bijvoorbeeld tijdens intercollegiaal overleg): 2 punten. Hiermee wordt bedoeld een presentatie tijdens het intercollegiaal overleg van een andere kwaliteitskring dan die van jouzelf. ‘


Is het mogelijk om mijn digitaal portfolio in te zien, voordat ik de keuze maak om wel of niet op de groene knop te drukken
?
Antwoord: Wanneer je gebruik maakt van het digitaal portfolio via de website van het kwaliteitsregister zal je eerst een keuze moeten maken, voordat je het digitaal portfolio kunt inzien. Dit wordt niet aangepast. Als je al eerder gebruik hebt gemaakt van de KP-app, dan kan je via de app je digitaal portfolio alsnog inzien. Heb je deze niet en heb je echt inzicht nodig in je digitaal portfolio om een overwogen keuze te maken, dan kun je contact opnemen met het kwaliteitsregister. Zij kijken graag met je mee.

Regeling deskundigheidsbevordering online paramedische zorgverlening
Tijdens het webinar kwam ook de regeling deskundigheidsbevordering online paramedische zorgverlening ter sprake. Om tijdens de coronacrisis cliënten te blijven behandelen is er in korte tijd veel gedaan om de behandelingen online voort te zetten. Vaardig worden in digitaal behandelen kost extra tijd en energie. Paramedici kunnen gebruikmaken van de regeling deskundigheidsbevordering online paramedische zorgverlening. Hiermee zijn 8 punten te behalen voor het digitaal portfolio. Dit gaat volledig op basis van vertrouwen, dus zonder bewijslast.

Groene knop/ voorsorteervariant
Tot slot, werden er veel verschillende vragen over de ‘groene knop’ of ‘voorsorteervariant’ gesteld. Kijk voor meer informatie op de website van het KP daar vind je ook de veel gestelde vragen over deze ‘groene knop’.

Overige handige links
Regeling deskundigheidsbevordering online paramedische zorgverlening
Coronadossier KP
Meer informatie over de voorsorteervariant