Lees verder

De NVLF krijgt de afgelopen weken steeds meer vragen van leden over het vaccineren voor COVID-19. Zij willen voornamelijk graag weten wanneer zij precies opgeroepen worden.

Wanneer word ik opgeroepen?

Logopedisten die bijvoorbeeld werkzaam zijn in de directe COVID-zorg, de VVT, gehandicaptenzorg en revalidatiezorg worden sinds begin van dit jaar al gevaccineerd. Zij ontvangen via hun werkgever bericht over hun vaccinatie. In dit schema van de overheid lees je welke groepen zorgmedewerkers wanneer aan de beurt zijn (geweest).

Logopedisten die niet in één van bovengenoemde zorggebieden werken vallen onder de categorie ‘overige zorgmedewerkers’. Deze groep wordt tegelijk met alle andere mensen in Nederland gevaccineerd.  Zij ontvangen een uitnodiging wanneer de (leeftijd of medische risico) groep waarin zij vallen aan de beurt is. In de onderste helft van dit schema zie je hoe de vaccinatieplanning voor de overige zorgmedewerkers eruit ziet.

Hoe weet de huisarts dan dat ik zorgverlener ben? Deelt de NVLF gegevens met huisartsen en/of de GGD?
De NVLF deelt geen gegevens van haar leden met huisartsen en/of GGD’en. Omdat de overige zorgmedewerkers tegelijk met alle andere Nederlanders worden gevaccineerd heb je geen bewijs nodig voor het zijn van een zorgmedewerker.

Ik ben tussen de 60 en 64 jaar oud. Wanneer krijg ik een uitnodiging voor vaccinatie?
Sinds 15 februari 2021 worden 60-64-jarigen gevaccineerd door de huisarts. Dit gaat in twee rondes en per provincie, van zuid naar noord.
Lees hier hoe de volgorde en planning van provincies eruit ziet.

Ik werk met een risicogroep. Kan ik eerder gevaccineerd worden?
Logopedisten die met risicogroepen werken, maar zelf niet onder een medische risicogroep vallen, worden niet met voorrang gevaccineerd. Alleen mensen die vanwege hun medische achtergrond meer risico lopen ernstig ziek te worden, worden met voorrang gevaccineerd.
Lees hier welke medische risicogroepen voorrang krijgen.