Lees verder

De organisatie zoekt voor de Wereld TOS Dag in Dierenpark Amersfoort op zaterdag 15 oktober nog een aantal vrijwilligers. In de week van 10 tot en met 15 oktober wordt in Nederland (en internationaal) aandacht gevraagd voor mensen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) met verschillende activiteiten. En dat is hard nodig, want veel mensen hebben nog nooit gehoord van TOS.

Wil je bijdragen aan dit doel? Meld je dan nu aan als vrijwilliger voor 15 oktober. Er is specifiek hulp nodig voor:

1 persoon voor het begeleiden van bezoekers in de zaal van 9:45-12:15 en gelijk voor het begeleiden van kinderen van 14:00-16:30

Taken: Staan open voor alle vragen van de gasten en weten waar wat te doen is. Zitten of staan bij de tafel waar de kinderen kunnen kleuren. En ze zorgen ervoor dat het veilig en leuk is voor de kinderen.

1 persoon voor het begeleiden van bezoekers in de zaal van 9:45-12:15 en gelijk voor het uitgeven van en het innemen van de koptelefoons van 14:00-16:30

Taken:Staan open voor alle vragen van de gasten en weten waar wat te doen is. Zij zetten na de officiële gedeeltes de ruimte klaar voor de filmvertoning 25 stoelen en de schermen. Ze starten de filmpjes in en delen de koptelefoons uit en nemen deze ook weer in.

1 persoon voor het begeleiding van de kinderen die tekenen 11:00-13:30

Taak: Zij zitten of staan bij de tafel waar de kinderen kunnen kleuren. En ze zorgen ervoor dat het veilig en leuk is voor de kinderen.

1 persoon voor het uitgeven van en het innemen van de koptelefoons van 11:00-13:30

1 persoon voor het maken van foto’s 12:15-14:30

Taak: Als een herinnering aan deze dag. De kinderen kunnen op de foto die wordt gemaakt met een polaroidtoestel.  

De organisatie zou het erg prettig vinden als deze vrijwilligers ook helpen opruimen van 16:45 tot max 18:00. Daar staat gratis toegang tot de dierentuin, een lunchpakket en gratis koffie en thee tegenover. Interesse? Meld je aan bij: michel pellen van SamenTrOtS via Michel.samentrots@gmail.com.

Partners van de Wereld TOS Dag in Nederland
De Nederlandse Wereld TOS Dag is een initiatief van ouders van kinderen met TOS en wordt van harte ondersteund door Bureau AudCom, Deelkracht, Fenac, FOSS, Koninklijke Auris Groep, Koninklijke Kentalis, NLVF, NSDSK, Pento, Radbout, SamenTrOtS, Siac, Siméa, SpraakSaam, Stichting TOS centraal, Stichting VierTaal en Vitus Zuid.

Meer informatie over de activiteiten en het evenement in Dierenpark Amersfoort vind je op www.wereldtosdag.nl.

Hier vind je het hele programma