Lees verder
In de berichten rondom de contracten voor 2022 van de zorgverzekeraars wordt regelmatig verwezen naar de (a)WTZa. Wat is dit precies voor wet?

Dagelijks komen bij het bureau van de NVLF tientallen vragen binnen over zeer uiteenlopende onderwerpen. Regelmatig beantwoorden we een vraag op de website en in de nieuwsbrief.

De vraag van deze week is:

In de berichten rondom de contracten voor 2022 van de zorgverzekeraars wordt regelmatig verwezen naar de (a)WTZa. Wat is dit precies voor wet?

(a)WTZa staat voor (Aanpassngswet) Wet Toetreding Zorgaanbieders.

In november 2020 verschenen berichten in het nieuws over deze aangepaste wet. Die zou ‘niet uitvoerbaar’ en ‘onbetaalbaar’ zijn. De NVLF heeft destijds het lobbybureau waarmee zij samenwerkt gevraagd om de consequenties van deze nieuwe wet voor logopedisten op een rij te zetten. Wat die consequenties zijn lees je hier.

Eind november heeft de NVLF heeft samen met haar PPN-partners Via de internetconsultatie gereageerd op de concept-WTZa regeling:
Het Paramedisch Platform Nederland (PPN) betreurt dat het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een nieuwe en niet goed werkbare regeling Wet Toetreding Zorgaanbieders instelt die fraude moet tegen gaan. Er is vanuit de paramedische zorgverleners al eerder bij VWS aangegeven dat deze regeling kleine praktijken en ZZP’ers onevenredig raakt. Lees de brief van PPN hier.

We houden jullie op de hoogte via onze website en nieuwsbrief.