Lees verder

De derde en laatste ronde van de voucherregeling van het ministerie van VWS om de digivaardigheid van medewerkers van zorgorganisaties te vergroten, gaat vandaag (dinsdag 1 juni) van start! Met deze vouchers kunnen zorgaanbieders medewerkers laten opleiden tot ‘digicoach’.

Waarom deze voucherregeling?

Digitale vaardigheden zijn nodig om de zorg slimmer en innovatiever in te kunnen richten, en zo te kunnen bijdragen aan kwaliteit van leven en zorg én de organiseerbaarheid van de zorg. Dit sluit naadloos aan bij de ambities van de NVLF voor 2027.
De digicoach is een zorgprofessional die niet alleen zelf verstand heeft van digitale middelen, maar ook de vaardigheden bezit om zijn/haar collega’s te coachen en ondersteunen in het vergroten van de digitale vaardigheden. De voucher wordt ingezet om de digicoaches binnen de organisatie op te leiden.

Hoe ziet het opleidingsprogramma eruit?

Het opleidingsprogramma voor digicoaches binnen deze voucherregeling wordt verzorgd door Q-Academie. De opleiding is geaccrediteerd voor 12 punten bij het Kwaliteitsregister Paramedici en bestaat uit twee trainingsdagen en een aantal intervisie-/coachingssessies.

Bekijk hier het opleidingsprogramma.

Zo vraag je een voucher aan

Informatie over het aanvragen van de voucher en de randvoorwaarden vind je op de website van ZonMw. Per subsidieronde wordt een voucherplafond gehanteerd en toewijzing vindt plaats op volgorde van binnenkomst van de aanvragen die voldoen aan de gestelde voorwaarden.

Wat zijn de alternatieven als je misgrijpt met de voucher?

Mocht jouw organisatie achter het net vissen, dan zijn er naast deze subsidie ook andere mogelijkheden om medewerkers op te leiden tot digicoaches. Dit zijn de opties:

  1. Opleiding op maat

Het opleidingsprogramma dat binnen de subsidieregeling wordt aangeboden, kun je ook als incompanytraject aanvragen. We maken de opleiding dan op maat naar jullie specifieke wensen en leerdoelen.

  • Meld je aan voor de open training digicoach in de zorg.
    De tweede optie is om aan te sluiten bij de 2-daagse open training Digicoach in de zorg. In twee uitgebreide, interactieve en praktische trainingsdagen doen deelnemers de benodigde kennis en vaardigheden op om succesvol als digicoach in de zorg aan de slag te gaan.

Meer weten over de voucherregeling en/of het trainingsprogramma?

Neem contact op met Q-Academie.