Log in
Op 9 april heeft FBZ, de vakbond die mede namens de NVLF onderhandelt over verschillende cao’s in de zorg, een brandbrief gestuurd naar de ministers van VWS De Jonge en Van Rijn over het naleven van de cao’s, zekerheid over financiering en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Werk jij in een zorginstelling? Laat ons weten wat jouw ervaringen zijn op deze gebieden.

Op 14 april heeft FBZ samen met de andere vakbonden in de zorg een overleg gehad met de beide ministers. Alle signalen zijn besproken, maar er zijn geen concrete afspraken gemaakt. Wel is afgesproken is dat er wekelijks overleg zal plaatsvinden met de ministers.

Wat zijn jouw ervaringen?
Heb je de indruk dat cao-afspraken onder druk staan, dat je ingezet wordt voor werk waarvoor je onvoldoende bent opgeleid of dat je moet werken zonder dat er voldoende beschermingsmiddelen aanwezig zijn? Laat dat dan aan ons weten via logopedie@nvlf.nl. Ook jouw ervaring met het testen van zorgmedewerkers op COVID-19 willen we graag weten. FBZ zal deze informatie meenemen in de gesprekken met de ministers van VWS.

Lees de brandbrief van FBZ hier