Log in
Welke acties onderneemt de NVLF – veelal in samenwerking met de andere paramedische beroepsorganisaties – nu het NZa-onderzoek uit is en geen uitspraak doet over de hoogte van de tarieven voor logopedische hulp?
Redactie

Er is al een onderzoek naar reële tarieven voor paramedische zorg in gang gezet. Dit is overeengekomen in een overleg tussen zorgverzekeraars en paramedische beroepsgroepen. Een onafhankelijk onderzoeksbureau gaat het onderzoek uitvoeren. Binnenkort vinden gesprekken plaats met een aantal bureaus, waarna een keuze wordt gemaakt. Direct daarna moeten de onderzoekers aan het werk gaan om de bevindingen zo snel mogelijk te kunnen publiceren. Naar verwachting is dat na de zomer.

Op 24 april aanstaande spreekt het Paramedisch Platform Nederland (PPN) mede namens de NVLF met minister Bruno Bruins voor Medische Zorg over de situatie van de paramedische zorg in ons land. Daarin komt ook ter sprake dat de PPN-partners willen komen tot een bestuurlijk akkoord tussen zorgverleners, overheid en verzekeraars waarin afspraken worden gemaakt voor de komende jaren.

Op korte termijn zal de NVLF een bericht naar de Tweede Kamer sturen over de toegankelijkheid van paramedische zorg. Die staat namelijk onder druk, blijkt uit de enquête onder de leden.