Lees verder
Dorry Elshout neemt na een zittingstermijn van ruim 7 jaar afscheid als kaderlid van de Commissie Vakinhoud. Haar bijdragen zijn door de NVLF zeer gewaardeerd. Bij haar afscheid raadt ze collega’s aan zitting te nemen in commissies van de NVLF.
Redactie

We vragen Dorry even terug te blikken vanuit haar professionele achtergrond. “Mijn werkveld speelt zich af binnen de intramurale zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, in de regio Eindhoven en De Kempen. Ik heb met alle leeftijden en niveaus van functioneren te maken. Ook heb ik een paar jaar een eigen praktijk gevoerd en binnen dagverblijven voor mensen met een verstandelijke beperking gewerkt. Daarnaast nog op een school voor ZMLK. Begin 2012 ben ik gestart in de Commissie Vakinhoud. Nu zijn we ruim 7 jaar verder – de zittingstermijn is 8 jaar – en komt voor mij een andere periode in beeld. Langzaam maar zeker bouw ik de extra werkzaamheden af, waaronder de deelname aan de Commissie, en ga ik volgend jaar 1 april stoppen met werken.

Wat was jouw specifieke bijdrage aan de Commissie?
“In de afgelopen jaren heb ik mijn jarenlange werkervaring in kunnen zetten om kritisch mee te denken in het brede spectrum van onderwerpen. Het is in feite allemaal zeer serieuze kost, ik heb dan ook de humor niet thuisgelaten! Gelukkig heeft de Commissie dat goed weten te waarderen.”

Wat zal je altijd bijblijven aan jouw tijd als Commissielid?
“De deskundige en nauwgezette inbreng van beleidsmedewerkers, daar heb ik echt veel waardering voor! De titels van richtlijnen die over een zeldzame aandoening gaan waar ik werkelijk nog nooit van gehoord heb. En dat wij dan als logopedisten, als NVLF, gevraagd worden mee te kijken naar inhoud en bruikbaarheid, dat vind ik heel bijzonder. Overigens, dat richtlijnen zó veel pagina`s kunnen beslaan en dus ook vele uren leeswerk opleveren en dat me dat gewoon gelukt is, dat zal mij ook bijblijven.”

Wat heb je geleerd dankzij jouw deelname aan de Commissie?
“Door de deelname aan de Commissie is de inkijk in en betrokkenheid bij de vereniging NVLF sterk vergroot. Ook heb ik mijn collega’s in de intramurale zorg meer kunnen betrekken bij de NVLF. En door de diversiteit aan onderwerpen en de inzichten in de verschillende rollen die logopedisten kunnen spelen, is mijn kijk op het vak veranderd. Vooral ook waardeer ik dat bij mij het besef is gegroeid hoe belangrijk het is dat we van ons laten horen, en dat we dat ook mogen en kunnen.”

Raad je het aan jouw collega’s aan om kaderlid te worden?
“Natuurlijk! Je inzetten voor de vereniging betekent dat je werkelijk meebouwt aan de toekomst van álle logopedisten. En voor jezelf ontstaat de kans om onderwerpen uit te diepen en kennis te vergroten. Bovendien zit je vooraan in de trein en ben je als een van de eersten op de hoogte van zaken die spelen.
Ik kan collega’s alleen maar van harte aanbevelen om aan de Commissie deel te nemen. Een combinatie met een jong gezin zal misschien niet meevallen, maar is niet onmogelijk. Zes keer per jaar heb je een piek in interessant leeswerk en vervolgens door de Commissiebijeenkomst een mooie kans je kennis en je kritische kijk te vergroten of te ontwikkelen. En daar krijg je ook nog voor betaald, wat wil je nog meer!”

De NVLF dankt Dorry voor haar jarenlange inzet!