Lees verder

In tegenstelling tot wat in een eerder bericht werd gedeeld, blijken eerstelijns paramedici niet in aanmerking te komen voor de versnelde boostervaccinatie. 

De minister van VWS kondigde vorige maand in een brief naar de kamer aan dat alle zorgmedewerkers van 18 jaar en ouder versneld in aanmerking zouden komen voor de boosterprik.

Ondanks die belofte lijkt nu toch alleen een beperkte groep zorgverleners in aanmerking te komen voor de versnelde boostervaccinatie. Zie ook: Boostervaccinatie | Vaccinatie tegen het coronavirus | Rijksoverheid.nl.
Eerstelijns paramedici staan niet op deze lijst en komen net als bij de vorige vaccinatieronde aan de beurt per leeftijdscohort in het reguliere vaccinatieschema.

Het ministerie van VWS heeft haar excuses aangeboden. De NVLF legt zich hier echter niet bij neer een gaat samen met haar PPN-partners en KNGF het gesprek aan met VWS. Logopedisten en andere paramedici zijn immers net zoals ziekenhuismedewerkers zorgverleners die veelvuldig en langdurig met veelal kwetsbare patiënten in aanraking komen.