Lees verder
Eind juni kwam de studentenraad voor de laatste keer in dit studiejaar online bij elkaar. Er werd onder andere gesproken over de Community Logopedie, Instagram, de podcast van de NVLF en de werving van nieuwe studentleden. Lees hier het verslag.

Community Logopedie

Een aantal leden van de studentenraad heeft dit voorjaar de Community Logopedie intensief getest. De studenten zien de meerwaarde van de Community, maar liep ook tegen de nodige zaken aan. De NVLF heeft veel aan hun feedback gehad.

Webinar

Eind mei werd de webinar ‘Aan de slag als logopedist; waar moet je op letten?’ voor vierdejaarsstudenten gegeven. De NVLF kijkt hier positief op terug. Een aantal leden van de studentenraad heeft de webinar gevolgd en gaf tijdens deze bijeenkomst een aantal tips voor een eventueel vervolg. Zo lieten zij weten over welke onderwerpen zij (meer) informatie hadden willen krijgen en dat het handig zou zijn als de webinar het hele jaar door beschikbaar zou zijn, omdat het hele jaar door studenten afstuderen en de arbeidsmarkt betreden.

Instagram

De NVLF is actief op Facebook, Twitter en LinkedIn, maar nog niet op Instagram. Omdat dit het medium is waar veel studenten en jonge logopedisten wel actief zijn, gaan we in samenwerking met de studentenraad kijken hoe een Instgramaccount van de NVLF eruit zou kunnen gaan zien. Door ook Instagram aan onze sociale media toe te voegen en met deze doelgroep te communiceren op de plek waar zij zich online bevinden, hopen we hen beter te bereiken.

Podcast

Ook de podcastserie van de NVLF is besproken. De eerste aflevering staat inmiddels online, maar veel studenten waren daarvan nog niet op de hoogte, liet de studentenraad weten. Zij raadden aan dit meer/beter te promoten op de hogescholen.
De studentenraad gaf ook aan dat het interessant zou zijn om een podcast over/met studenten te maken. Zij gaven tips voor onderwerpen. Een aantal studentenraadsleden gaat zich hier over buigen.

Werving nieuwe studentleden

Tot slot begint in september een nieuwe lading eerstejaars studenten aan hun opleiding logopedie. In samenwerking met de studentenraad zullen deze studenten worden gewezen op het (gratis) studentlidmaatschap van de NVLF. Tijdens de bijeenkomst is besproken hoe dit het beste aangepakt kan worden.

De eerstvolgende bijeenkomst van de studentenraad vindt plaats in oktober.