Log in
Een artikel in NRC van 12 maart jl. heeft bij verschillende logopedisten in het land geleid tot verbazing en ook tot verontwaardiging.
Redactie

Het artikel ging over medische kosten die al dan niet door de zorgverzekeraar worden vergoed, toegespitst op gynaecologische behandelingen. Aanleiding was een brief van minister Bruins (Medische Zorg) aan de Tweede Kamer waarin hij het advies van het Zorginstituut overneemt om kunstmatige inseminatie niet te vergoeden voor vrouwen met wie medisch gezien niets mis is.

Ter illustratie heeft de journaliste een aantal voorbeelden beschreven van wel en niet vergoede behandelingen in verschillende (para)medische beroepen, waaronder de logopedie. Die voorbeelden leidden tot verbazing en een aantal logopedisten heeft zich er ook aan gestoord. Logopedie werd geplaatst in een rijtje met schaamlipcorrectie, pruiken, besnijdenis, borstimplantaten, anticonceptie, groeihormonen en flaporen. Bovendien waren de voorbeelden uit de logopediepraktijk weinig gelukkig gekozen en beschreven.

De NVLF heeft bekeken of er reden was bezwaar aan te tekenen bij de krant. Dat is niet het geval, was de conclusie. De journaliste heeft