Lees verder
Omdat de hogescholen in deze periode weer open dagen organiseren voor de studie Logopedie loopt de scholierencampagne, die de NVLF vorig jaar ontwikkelde, weer via sociale media. De campagne laat scholieren die op het punt staan een vervolgstudie te kiezen zien hoe interessant en breed het vak van logopedie is.

Het thema van de campagne is ‘Wat wil jij later worden?’ en geeft op treffende wijze een kijkje in de logopediepraktijk. De doelgroep van de campagne is de middelbare scholier, 16- tot 18-jarige meiden en jongens, die op het punt staan een keuze te maken voor een vervolgstudie. Deze groep jongeren wordt heel precies benaderd via hun favoriete kanalen op sociale media, waar zij dagelijks gebruik van maken. Hiervoor is een gespecialiseerd bureau in de arm genomen. Zij monitoren het bereik en passen voortdurend de zichtbaarheid van de campagne aan het kijkgedrag van de doelgroep aan. De campagne wordt in totaal drie keer twee weken getoond. Na afloop van deze tweede ronde volgt nog een laatste ronde in mei 2020.

Appellerende content
Met behulp van een aansprekende korte film van Hedy, een stotterend meisje van twaalf dat uitlegt wat logopedie voor haar betekent, worden de jongeren uitgenodigd de website wordjijlogopedist.nl te bezoeken. Op deze website staan filmpjes van logopedisten uit verschillende werkvelden die het vak toelichten, een korte uitleg over logopedie en de studie Logopedie. Daarnaast vindt de geïnteresseerde bezoeker links naar alle opleidingspagina’s en kunnen zij zich aanmelden voor informatie over onder andere open dagen, opleidingen, proefstuderen en meelopen, eventueel ook interviews met docenten/studenten, filmpjes of andere leuke weetjes en feitjes over logopedie.

Het filmpje van Hedy werd vorige keer ruim 718.000 bekeken, wat een kleine 2.000 bezoeken aan de landingspagina wordjijlogopedist.nl opbracht.

Open dagen
Ken je iemand die geïnteresseerd is in de opleiding Logopedie? Hieronder een overzicht van de open dagen van de verschillende hogescholen:

  • 29 februari Hanzehogeschool Groningen
  • 14 maart Hogeschool Utrecht
  • 21 maart Fontys Hogeschool Eindhoven
  • 28 maart Hogeschool Rotterdam
  • 3 april  Hogeschool Windesheim Zwolle
  • 4 april  Hogeschool Windesheim Almere
  • 4 april  Hogeschool Arnhem/Nijmegen