Log in
Hoewel vorige maand een akkoord werd gesloten voor de nieuwe cao PO, gaat de staking in het onderwijs op 30 en 31 januari toch door. In deze cao werken een kleine 500 leden van de NVLF. Moeten zij wel of niet meedoen aan deze staking?

De staking van eind januari is gericht op de kloof in de salarissen tussen het primair en voortgezet onderwijs en om aan het kabinet een signaal af te geven dat er structureel meer geld moet naar het onderwijs. Stel dat deze eis ingewilligd zou worden, dan profiteren onze leden daar ook van.

De NVLF schat echter in dat de kans dat het kabinet op korte termijn extra geld ter beschikking gaat stellen gering is. Op 16 december heeft het kabinet al laten weten de tekorten van de leraren in de grote steden aan te pakken. Daarnaast zijn er niet alleen in het onderwijs personeelstekorten, maar ook in de gezondheidszorg, politie en defensie.

Onze leden die werkzaam zijn in het onderwijs stellen de vraag of zij wel of niet moeten meedoen aan de tweedaagse staking. Het lijkt erop dat de actiebereidheid in het primair onderwijs groot is. Wij laten de keuze om wel of niet mee te staken aan de leden zelf