Lees verder

Op donderdag 2 juni organiseerde de NVLF in samenwerking met Van As Advocaten het webinar ‘Rechten en plichten arbeidsvoorwaarden in de pratijk’, waarin o.a. wordt ingegaan op de nieuwste wetgeving rondom arbeidsvoorwaarden en ouderschapsverlof. Je kunt dit webinar nu terugkijken.

Ook in september 2021 werd al eens een webinar gegeven over dit onderwerp. In de nieuwe versie gaan de de advocaten van Van As echter in op de relevante en meest recente wetgeving. Hij gaat dus verder waar het webinar van vorig jaar stopte.

  • Klik hier om het webinar terug te kijken.
  • Download hier de presentatie.
  • Kijk hier het webinar van september 2021 terug.

Vraag KP
In het webinar wordt beloofd dat we terugkomen op een vraag over het KP: Moeten scholingen die je volgt om geregistreerd te blijven in het KP worden betaald door de werkgever?

De advocaten van Van As hebben dit inmiddels uitgezocht en dit is hun antwoord:
‘Enerzijds is het geen bij wet, cao of Unierecht verplichte opleiding en mag een werkgever voor het behalen van dat certificaat/herregistratie dus een studiekostenbeding overeenkomen.
Anderzijds: stel dat vanuit de werkgever de verplichting wordt opgelegd dat een werknemer zijn werkzaamheden alleen mag uitvoeren als hij/zij beschikt over een certificaat/registratie in dat register, dan zou je kunnen beredeneren (richtlijn conform) dat werkgever de kosten van herregistratie dient te dragen en dus geen studiekostenbeding mag overeenkomen. 
Meerdere advocaten van ons kantoor kwamen tot deze conclusie. Wellicht dat er kort voor 1 augustus 2022 of daarna meer duidelijkheid komt.’

Accreditatie
De accreditatie is goedgekeurd. Met het volgen van aan dit webinar verdien je twee punten.
Voor het terugkijken van het webinar uit 2021 krijg je geen punten (meer).

Het webinar ‘Rechten en plichten arbeidsvoorwaarden in de praktijk’ is terug te kijken tot en met 2 september 2022.


Loon naar werken
Dit webinar sluit aan bij de ambitie van de NVLF die ernaar streeft dat alle logopedisten in 2027 worden beloond naar werken, zowel wat betreft salaris/inkomen als overige arbeidsvoorwaarden. (Lees hier meer over deze ambitie.)