Lees verder

Online Spreekuur FEES
Uit de evaluatie van het webinar werd duidelijk dat jullie nog vragen hebben over de praktische invulling van FEES. Daar willen we graag gehoor aan geven in een speciaal Online Spreekuur. Deze staat gepland op 13 oktober van 16:00 tot 17:00 uur, o.a. met Hanneke Kalf.

Tijdens dit spreekuur bespreken we NIET hoe je een FEES uitvoert, want daar cursussen voor, maar meer hoe je het FEES consensusdocument toepast en hoe je het van de grond krijg binnen jouw instelling.

Wil je deelnemen aan dit online spreekuur? Meld je aan via communicatie@nvlf.nl o.v.v. NVLF FEES. De eerste aanmeldingen krijgen op de dag zelf een Zoomlink toegestuurd.

Op maandag 5 september organiseerde de NVLF een webinar over het herziene consensusdocument FEES door logopedisten. Tijdens dit webinar nam de werkgroep FEES, onder leiding van Hanneke Kalf, de deelnemers mee door het document. Heb je het gemist? Lees verder hoe je het webinar kunt terugkijken.

Tijdens het webinar nam de werkgroep FEES, bestaande uit Hanneke Kalf,  Caroline Bruggeman, Janet Krooshof, Leonore Meilof, Mirjam Vonk, Marissa van der Post en Ellen ’t Hooft de deelnemers mee door het herziene consensusdocument FEES.

Waarom een herziene versie?
De eerste versie van het consensusdocument FEES is in de zomer van 2020 verspreid onder leden van de NVLF. Na een pilot van een jaar is het consensusdocument geëvalueerd door de werkgroep. Opgedane ervaringen vanuit het werkveld waren volgens de werkgroep aanleiding om een aantal onderdelen aan te passen of te verduidelijken. Tijdens dit webinar wordt het herziene consensusdocument FEES gepresenteerd.

Nieuwsgierig? Je kunt het herziene consensusdocument hier downloaden.

Terugkijken
Ben je benieuwd wat de aanleiding was om aan de slag te gaan met het consensusdocument, hoe het tot stand is gekomen, welke wijzigingen in deze herziene versie zijn opgenomen èn wil je praktische tips over het toepassen van het document in jouw werksetting? Dan is het zeker de moeite waard om dit webinar terug te kijken. Voor leden van de NVLF is terugkijken gratis. Het webinar is ook beschikbaar gesteld voor niet leden.

Ben je NVLF- lid?
Ben je lid van de NVLF en wil je dit webinar terugkijken? Klik hier om je in te schrijven. Na je inschrijving ontvang

Controleer goed of je het juiste lidnummer en KP-nummer hebt ingevuld.

Ben je geen NVLF-lid?
Ben je geen lid van de NVLF en wil je dit webinar terugkijken? Klik hier om je in te schrijven. Na betaling van 15 euro ontvang je direct de link naar het webinar. Controleer goed of je het juiste KP-nummer hebt ingevuld.


Vragen naar aanleiding van het live webinar.
Tijdens het live webinar werden zoveel vragen gesteld, dat we ze niet allemaal konden bespreken. Op een aantal van deze vragen komen we hieronder alsnog terug.

•             Wordt de handout van dit webinar beschikbaar gesteld?                            
Ja, de handout kun je hier downloaden.

•             Is het mogelijk om FEES-beelden te bespreken in de kwaliteitskring?     
Ja, de werkgroep beveelt van harte aan om regelmatig FEES-beelden samen met collega’s te bekijken. Je kunt bijvoorbeeld de verbetermethodiek intervisie gebruiken om beelden met elkaar te bespreken.

•             Moet je wel of niet IDDSI gebruiken in de verslaglegging?
Gebruik consistenties die relevant zijn voor de patiënt en leg vast welke dat waren, zodat je kunt vergelijken als je het onderzoek herhaald. Vastleggen in IDDSI niveaus kan handig zijn als je niet precies dezelfde vloeistof of voeding hebt, maar wel dezelfde consistentie wilt gebruiken.

•             Kan de NVLF een lijst maken met logopedist-supervisoren?                       
We kunnen hier nog geen ja of nee op zeggen, maar we gaan hierover zeker met de werkgroep en de NVLF in gesprek.