Lees verder

Het stotterkamp Camp Dream Speak Live wordt dit jaar twee keer georganiseerd. De edities zijn in het noorden en het westen van het land. Cliënten kunnen zich vanaf nu opgeven!

Camp Dream Speak Live

Het stotterkamp is een dagkamp van drie aaneengesloten dagen. Het is een intensieve groepstherapie met wetenschappelijke evidentie. De focus ligt op het verminderen van de impact van stotteren en het vergroten van het zelfvertrouwen en de veerkracht van de kinderen. Het kamp is voor kinderen van groep 3 tot en met 8 van de basisschool. Er zijn diverse activiteiten zoals: sport en spel gericht op samenwerking, creatieve oefeningen zoals je stotter(gevoel) schilderen, spreken in/voor een groep, brainstormen over wat de wereld over stotteren moet weten en nog veel meer leuke dingen. Aan het eind van het kamp durven de kinderen vrij te spreken en kunnen ze aan de ouders en andere belangstellenden tijdens de open mic vertellen wat stotteren voor hen betekent.

Reacties

Vorig jaar was het kamp met 16 deelnemers een groot succes. Alle kinderen waren zeer enthousiast; een aantal hebben zich voor dit jaar alweer opgegeven. Eén van de deelnemers zei in de evaluatie: “Ik voel me minder alleen als ik stotter, want ik weet dat er meer kinderen stotteren. En ik weet dat je alles kan worden als je groot bent.” Een ander zei: “Ik vind improviseren leuk. Ik vind in een microfoon praten voor een groep leuk.” En één van de ouders: “Laatste avond was heel bijzonder en goed om te zien hoe vrij mijn kind sprak.”

Meer informatie, foto’s en een filmpje staat op de website: www.stotterkamp.nl

Twee edities

Het grote succes heeft de organisatie gesterkt om verder uit te breiden. Dit jaar komen er twee edities, zodat nog meer kinderen deel kunnen nemen.

·      Editie Zeijen (Assen): 4,5 en 6 mei

·      Editie Amstelveen: 18, 19 en 20 juli

Op beide edities is er plek voor twintig deelnemers. Inschrijvingen gaan naar aanmelddatum en er komt een wachtlijst als er meer aanmeldingen zijn. We vragen een eigen bijdrage van 100 euro, voor ouders die dit moeilijk kunnen betalen is er een beurs mogelijk.

Inhoudelijk is het kamp zo ingericht dat alle kinderen mee kunnen doen. Op welk punt het kind in therapie is of als een kind niet in therapie is: iedere camper haalt er voldoende uit.  De organisatie is in handen van Marlies Tonnis en Joeri van Ormondt, gesteund door Ellen Laroes. Tijdens de twee kampen zijn de logopedist-stottertherapeuten van beide praktijken (Stottercentrum Noord en De Stotterpraktijk) voor de therapie aanwezig. Er is ondersteuning door logopedie-stagiaires.

Inschrijven

Deelnemers kunnen zich inschrijven via de website: www.stotterkamp.nl

Een flyer om aan cliënten mee te geven is hier te downloaden.